אין פה שאלה משפטית

  • שכירות
    ליאור | 16/02/2010 10:31

    שלום,אני שוכר דירה עם ידידה שלי ושותפה. הידידה גרה איתי בחדר והשותפה גרה בחדר נפרד. עד כה שילמתי חצי מדמי השכירות ואת החצי השני שילמה השותפה. כעת היא טוענת שהיא צריכה לשלם שליש משכר הדירה למרות שהשותפה גרה בחדר שלי. הידידה נמצאת מתחילת החוזה, כמו גם השותפה.האם טענתה נכונה או שהיא צריכה לשלם חצי משכר הדירה? מה לגבי תשלומי המיסים?תודה.

    • אין פה שאלה משפטית  לת
      עו"ד זהר ארד | 16/02/2010 13:46

    • שכירות
      ליאור | 16/02/2010 13:49

      השאלה המשפטית היא האם אני יוכל לתבוע את השותפה אם היא תשלם רק שליש במקום חצי?

      • תשובה
        עו"ד זהר ארד | 16/02/2010 13:55

        אם היא התחייבה לשלם חצי אז התשובה היא כן. יחד עם זאת, יש ממש בטענת השותפה שכן חברתך צורכת מים וצורכת חשמל וכיו"ב ועל כן לא בדיוק הוגן להשאיר את חלוקת ההוצאות כפי שהיה קודם. כמובן שלא הוגן לחלק את ההוצאות לשלוש מאחר ויש רק שני חדרים אך נראה כי יש להגיע להסדר הוגן שיהיה מקובל על שניכם.