לדעתי ניתן לפנות למשטרה

  • בעל דירה לשעבר שמטריד ומאיים!
    מרב ויפעת | 15/02/2010 15:41

    שלום רב, גרתי בדירה ששכרתי בתל אביב במשך שלוש שנים. כשנכנסתי לדירה בשנה הראשונה, היה לנו חוזה חתום, בשנתיים הבאות גרתי שם ללא חוזה. לפניי מס' חודשים, החלטתי לעזוב את הדירה, כמסוכם ביני לבין בעל הדירה על פי החוזה היחיד שנחתם (אשר פג תוקפו בתום שנת השכירות הראשונה), הודעתי לו חודש מראש על עזיבתי, כמו כן, על מנת לעזור לו, פרסמתי את הדירה עבורו ושלחתי אליו אנשים בלי סוף, הוא מצידו, לא מצא אף אדם שנשלח אליו כמתאים. אני אף פיניתי עבורו מיוזמתי את הדירה עשרה ימים לפניי התאריך שסוכם עליו (כמובן ששילמתי עבור ימים אלו), כדי שיהיה לו זמן לשפץ ולסדר את הדירה (שהייתה במצב מאוד מוזנח, על סף מסוכן, אך כשגרתי שם הוא סירב לתקן...). אני מבחינתי, פעלתי לפי מה שסוכם, אך הוא מבחינתו, מאז שעזבתי את הדירה, מסרב בכל תוקף להחזיר לי את השיקים ומאיים שיעביר אותם לשוק האפור, טוען טענות שווא שהוא הלווה לי כסף ואני חייבת לו כספים (מה שלא היה ולא נברא!), שולח את הבנים שלו לאיים עליי, מתקשר בשעות מאוחרות, צועק עליי ומאיים בעצמו! אני לא מצליחה להבין למה הוא מצא לנכון לאמלל אותי בצורה פושעת שכזו, אני לא מסוגלת יותר לעבור על כך בשתיקה או להמתין שייעזוב אותי לנפשי! מה אני יכולה לעשות? האם יש מקום לתביעה? לתלונה במשטרה? מה עליי לעשות כדי לסיים את העיניין ולקבל בחזרה את השיקים שלי? אשמח לקבל ייעוץ מכם, איך עליי לנהוג... תודה רבה!

    • לדעתי ניתן לפנות למשטרה
      ירוחמי | 15/02/2010 21:03

      על הטרדות ואיומים. כמו כן הוא זה שצריך לדאוג,מכיוון שגרת שם ללא חוזה. בעניין השיקים.השוק האפור לא בטוח שיתעסק איתו ,כי אין מאחוריהם שום כיסוי. וגם על זה ניתן לפנות למשטרה בטענה שהשקים נגנבו, ואו שמוחזקים אצלו בניגוד לחוק.