זכויות האב בדירה

  • זכויות בדירה
    מירי | 15/02/2010 14:46

    כשהייתי כבת 17 וחצי, ביהמ"ש קבע בפסק דין, כי הדירה של הורי תעבור לבעלותי המלאה בטאבו (בגין כספים רבים שאבי לקח ממני ולא החזיר), כמו כן לאחי ואחותי חלקים בירושה על פי דין מאז מות אימי ז"ל. יחד עם פסק הדין חתמתי אז על הסכם בו התחייבתי שאבי יוכל לגור בדירה עד 120, והתחייבתי שלא להגיש כל תביעה כנגד אבי. לפני מספר שנים אבי התחתן ונולדה לו ילדה ומאז הוא מתגורר בבית יחד עם אשתו השנייה והילדה. שאלתי כיום: האם עלי לבצע איזשהוא הליך על מנת להגן על זכיותי והאם לאשתו השניה קמות עכשיו זכויות מאחר והיא גרה בבית (בערך כ - 7 שנים), למרות שהבית כולו בבעלותי ואיני יכולה לתבוע את אבי. בדגש כי מלבד הזכות שיש לו לגור בבית אין לו כל זכות רשומה אחרת. מה מצבי המשפטי? אודה לכם מראש על שיתוף הפעולה

    • זכויות האב בדירה
      |עו"ד עזרא שרון | 15/02/2010 15:15

      יש לבחון את כלל המסמכים המשפטיים כדי להשיבך ובכלל זה- האם זכות המגורים של אביך כוללת גם את משפחתו החדשה.

      • המשך זכויות בדירה
        מירי | 16/02/2010 13:53

        זכות המגורים של אבי כפי שנחתמה בהסכם, כוללת רק אותו. אבי התחתן בערך כ - 5 שנים מאוחר יותר לחתימת ההסכם ואז הכניס לבית את אשתו לגור איתו. נניח שקמה לה זכות לגור עימו כל עוד הוא גר שם. מה קורה במצב שחלילה הלך לעולמו, עדיין ממשיכה הזכות שלה לגור!? נוצר מצב אבסורדי שלמעשה זכיתי כדין בתביעה משפטית בנכס ואני לא יכולה לממש את הזכויות שלי? וחוץ מזה מה קורה עכשיו הנכס בבעלותי, אני גרושה עם שתי בנות ולא יכולה לגור בבית כי הם גרים שם עכשיו? האם אולי לתבוע דמי שימוש? האם ניתן לתבוע דמי שימוש רטרואקטיבי? להזכיר כי התחייבתי בהסכם שלא לתבוע את אבי, אבל האם את אשתו אני כן יכולה? לא יודעת מה עלי לעשות? אודה לכם על שיתוף הפעולה.