ועד בית

  • דמי ועד בית בדירה מושכרת בבניין חדש
    שלומית | 15/02/2010 11:07

    ב-1 בינואר נכנסנו כשוכרים לדירה בבניין חדש מקבלן. בחוזה השכירות שלנו לא נקבע מי ישלם את דמי ועד הבית ולכן להבנתנו המשכיר הוא שאמור לשלמם. האם זה נכון? אם למרות זאת נסכים לשלם את דמי ועד הבית, יש לנו כמה שאלות נוספות. רקע: במהלך פברואר הופיע בדלתנו אחד השכנים והודיע לנו שהוא נציג ועד הבית וכי דמי הועד נקבעו לסך 200 ש"ח לחודש ואנו מתבקשים לשלם רטרואקטיבית מ-1 בינואר. המצב נראה לנו לא הגיוני - ראשית, לא הוזמנו להשתתף בבחירת ועד הבית ובהחלטה על הסכום. שנית, בחודש ינואר הבניין עדיין לא היה מאוכלס ברובו, המעלית עדיין לא פעלה, חדר המדרגות היה מלא חומרי בניין ואבק ולא בוצעו שום עבודות ניקיון ותחזוקה. שלישית, נראה לנו שהסכום שנקבע כולל הוצאות הקמה ראשוניות בבניין החדש (בניגוד להוצאות תחזוקה שוטפות), שלא סביר שישולמו על ידי השוכרים במסווה של דמי ועד. כמו כן, נראה לנו שהחשבונות מנופחים בגלל שימוש שלא כדין במשאבים משותפים (כגון חשמל ומים) על ידי הקבלן או על ידי בעלי דירות. רביעית, הדירה שלנו היא הקטנה ביותר בבניין ולא הגיוני שנשלם דמי ועד בסכום זהה לדירות גדולות יותר. שאלות: האם יש לנו זכות לדרוש פירוט ההוצאות ולדרוש לשלם רק על הוצאות שוטפות כדין בניגוד להוצאות הקמה חד-פעמיות / הוצאות שלא כדין? האם יש לנו זכות לדרוש חישוב מחדש של הסכום לפי גודל הדירה במ"ר? האם לא היינו אמורים להיות שותפים להחלטות (בהנחה שאנו המשלמים בפועל)? האם יש לנו זכות לדרוש לקבל את פרוטוקול ישיבת הועד ובחירת הועד, הואיל ולא היינו שותפים לישיבה? העם עלינו לשלם תוך פריסת טענותינו? או לא לשלם בינתיים?

    • ועד בית
      |עו"ד עזרא שרון | 15/02/2010 15:17

      הפורום מתאים לדיו בשאלות ממוקדות וקצרות בלבד, ולכן אשיב בכלליות: א. נראה תמוה כי חובת תשלום ועד בית חלה על המשכיר ולא השוכר ב. אם אינך בעלים של הדירה, אין לך זכות הצבעה באסיפת דיירים ג. לדעתי אתה זכאי לקבל מידע מועד הבית