יש לפנות לייעוץ משפטי.השאלה איננה מתאימה לדיון בפורום

  • רישום יחידה כשתי יחידות
    יאנוש | 14/02/2010 14:37

    שבוע טוב לפורום! יש ברשותי שתי דירות הרשומות כיחידה אחת מאז שנרשם הבית כבית משותף.האחת, קומה שניה . האחרת, קומה שלישית. וזאת, כיוון ששתי הדירות שימשו כדירה אחת ע"י מדרגות פנימיות .אציין כי, ישנו גרם מדרגות פנימיות בין דירה אחת לחברתה לכן לא טרחו הבעלים הקודמים לפצל את הדירה ברישום בטאבו כיום, אני מעוניין לרשום כל דירה כיחידה נפרדת (אציין כי, אין צורך בשינוי חיצוני כלל וכלל שהרי יש כניסה דרך חדר מדרגות של הבנין לכל דירה בנפרד. בנוסף, ברישום הבית מצויין כי לבנין זה יש 7 יחידות דיור שזה אומר ששתי היחידות (קומה ב' ו-ג') שברשותי הינם יחידה אחת + 6 דירות הקיימות בבנין . מנגד, קומה ראשונה הינה קומת מסחר (אציין כי, ע"פ רשות המוניציפאלית בני ברק אפשרי שקומה ראשונה תהיה כקומת מסחר ואכן היא כזו מיום בניית בנין זה)יוצא איפה, ששתי היחידות התחתונות בקומה א' (מסחר) ע"פ הבנתי אינם כלולות באותם 7 יחידות שנרשמו בצו הרישום של הבנין. לפיכך,ניתן לרשום בבנין זה עוד שתי יחידות נוספות שאלתי היא: האם לפי כל הנתונים דלעיל ניתן לבצע רישום נפרד לכל יחידת דיור? ואם הרשות המוניציפאלית לא תסכים לכך האם יש סיכוי לערעור על אי הסכמתה לפיצול היחידה להתקבל? בתודה מראש ..... יאנוש

    • יש לפנות לייעוץ משפטי.השאלה איננה מתאימה לדיון בפורום  לת
      |עו"ד עזרא שרון | 15/02/2010 09:33