דירה בשטחים

  • איך בודקים זכויות דירה ביהודה ושומרון (יו"ש)?
    מבולבל | 10/02/2010 13:05

    אני מאזור המרכז שמתעד לעבור לישוב ביו"ש. אחת הדירות שראיתי בישובי יהודה ושומרון, מוצאת חן בעיני וככל הנראה נרכוש אותה. מדובר בבית פרטי בישוב הסמוך מאד לכוכב יאיר. שאלתי היא: 1. איך אני מוצא היכן רשום הבית, האם מינהל מקרקעי ישראל עורך רישום על הדירות ביו"ש? 2. האם הדירות ביו"ש בכלל רשומות בטאבו? 3. הדירה הספציפית שאני מעויין בה אינה רשומה בטאבו, קיבלתי מהמור מעט מאד פרטים מזהים של הנכס ואני לא מצליח להבין מי מנהל את רישום הזכויות באזור יו"ש?

    • דירה בשטחים
      יעל | 10/02/2010 23:35

      בדיקות ניתן לעשות במינהל / בסוכנות/ משרד השיכון . שים לב שבחלק לא מבוטל מן הדירות הנרכשות בשטחים לא ניתן לרכוש זכויות בעלות או חכירה אלא רק זכויות ברי רשות. פנה ליעוץ של מומחה בתחום עסקות מסוים זה