אופציה בחוזה שכירות

  • אופציה בחוזה שכירות - מחייב או לא?!
    עו"ד צעירה | 21/12/2009 01:57

    שלום רב, שאלתי היא בנוגע לאופצית הארכת חוזה שכירות שעוגנה במסגרת הסכם שכירות בין הצדדים, האם הינה מחייבת את המשכיר במידה והשוכר מעוניין להמשיך את השכירות לאחר תקופת החוזה המקורי? קרי; האם מוטלת על המשכיר החובה לפצות את השוכר באם זה האחרון מחליט כי הינו מעוניין לממש את אופציית השכירות שנתנה לו בנוסף לזכות קדימה בעת מכירת הנכס?! כיום הבעלים של הנכס מעוניין למכור את הנכס (עוד טרם נסתיימה תקופת השכירות המקורית = שנה ראשונה) כמובן שהשוכר ימצא בנכס עד תום תקופת השכירות, אולם בשל אילוצי המשכיר למכור את הנכס (אותו קיבל בירושה) ואי הגעת הצדדים בנוגע לתמורה (במסגרת זכות הקדימה שניתנה לשוכר, הדירה הוצעה לו עוד קודם מציאת "הקונה האחר") מצא המשכיר רוכש לדירה בעלות הניראת לו, שהינה כמובן גבוהה יותר מזו שהציע השוכר הנוכחי. לפיכך, מהו הדין? ראשית, האם אותה אופציה לשנת שכירות נוספת אכן מחייבת את המשכיר להמשיך בשכירות שנה נוספת או כשמה כן היא "אופציה"? וכן מה דינה של אותה זכות קדימה שעוגנה בהסכם בין הצדדים בעת מכירת הנכס?! בתודה מראש, מור.

    • אופציה בחוזה שכירות
      |עו"ד עזרא שרון | 21/12/2009 20:17

      אם לשוכר יש אופציה, על המשכיר לקיים אותה, גם אם הנכס ימכר. הקונה החדש יכנס לנעלי המשכיר המקורי.