דוד שמש

  • בעל בית לא רוצה לתקן את הדוד
    שירן | 20/12/2009 18:28

    שלום, בן זוגי ואני שכרנו דירה לפני כ 20 יום. מרגע שנכנסנו לדירה - התחילו בעיות. הדירה לא הייתה צבועה כמו שהובטח ובעלת הדירה נתנה לנו צבע ואנחנו צבענו בעצמנו (לא רציתי להכנס איתה למריבה על זה שאנחנו בכלל לא אמורים לצבוע את הדירה)בנוסף גם קלטנו שאין מים חמים, למרות שהיו אלה ימים עם המון שמש - אין טיפת מים חמים (יש דוד שמש) דיברנו עם בעלת הדירה והיא מהתחלה ניסתה להתחמק ואמרה שזה מאוד מוזר שאין ושעד עכשיו לא היו בעיות עם הדוד. היא גם טענה שגם ככה כבר חורף ושהיא בעצמה מדליקה את הדוד. לא קיבלנו את תשובתה כי בימים שיש שמש חזקה חבל להדליק דוד! התעקשנו (נאלצנו לרדוף אחריה כמה ימים) ולבסוף היא שלחה לנו "אינסטלטור" שזה בעצם הבן שלה וכמובן שכמוה לא רוצה שהיא תוציא כסף על הדירה... הבן בדק את הדוד ואמר שהקולטים מוסתרים ע"י קיר בטון ושצריך להזיז אותו וצריך לקל אישור להזיז (לא הבנתי ממי). מוזר, כי הדיירת הקודמת אמרה שהיה לה מים בקיץ. המתנתי עוד מספר ימים ושוב התקשרתי לבעלת הדירה (היום) ושאלתי מתי יגיע הבן שלה להזיז את הקולטים, היא כעסה ואמרה שאי אפשר להזיז את הקולטים ושנלך לחפש דירה אחרת שבו יש דוד שמש. הסברתי לה שהיא אמרה לנו שבדירה יש דוד שמש לפני שנכנסנו אליה, והיא המשיכה בשלה שגם היא מדליקה דוד. והנה היום היה יום שמש ואני מרגישה שחבל להדליק דוד, או לפחות אפשר להדליק לפחות זמן - אם רק היה מים חמים מהשמש! אפילו קצת! ניסיתי להרגיע את בעלת הדירה ולהסביר לה שחבל לריב על דוד שמש ולבוף היא נרגעה ואמרה שתבדוק ותחזור אליי. כמובן שהיא עדיין לא חזרה ובטח גם לא תחזור. מה אני יכולה לעשות? כשרק העליתי טת האפשרות להביא בעל מקצוע ולהוריד מהשכר דירה היא התחילה לצעוק עליי ואמרה שכבר היה בעל מקצוע (הבן שלה). אני מרגישה חוסר אונים. הדירה מאוד נחמדה ובלי קשר, לקח לנו המון זמן וכסף להעביר הכל לשם...

    • דוד שמש
      |עו"ד עזרא שרון | 20/12/2009 20:53

      אם אתה סבור שיש בעיה עם דוד השמש, עליך להביא איש מקצוע, בשלב זה על חשבונך, שיאתר הבעיה, אם קיימת, וימליץ על דרך התיקון. לאחר שתהיה לך חו"ד מוסמכת כזו, פנה שוב לבעל הבית.

      • תודה על התגובה המהירה, אך
        שירן | 20/12/2009 21:23

        מה אם היא לא תרצה גם אז לתקן את הדוד, הרי הנה הבן שלה אמר שהבעיה היא שהקולטים מוסתרים ע"י קיר בטון ושצריך להזיז והיא אומרת שאין לאן להזיז ובזה מבחינתה מסתיים העניין. מה אז אני עושה - אחרי שאני משלמת לבעל מקצוע והיא מחליטה לא לתקן?

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 21/12/2009 20:28

          אם חוות הדעת תהיה כזו שהאחריות היא של בעל הבית, ושאכן הבעיה ניתנת לפתרון פשוט, תוכל לתבוע החזר בתביעות קטנות.

          • מודה לך מאוד, לבסוף בעלת הדירה נכנעה :)  לת
            שירן | 21/12/2009 20:52