מצגי שווא/הטעיה של קבלן

  • שאלה?
    אבי | 20/12/2009 18:12

    שלום. רכשתי דירה לפני 14 שנה מקבלן במסגרת בנה דירתך שהמדינה הקצתה קרקעות במחיר מוזל לזכאים. הדירה שרכשתי היתה בת 4 חדרים חתמתי על חוזה של דירת 4 חדרים השרטוט של הדירה היה שלושה חדרים. לפני 12 קיבלנו את הדירה אנו משלמים ארנונה על 4 חדרים. היום לאחר 14 שנה מתברר לי שבהיתר הבניה בעיריה הדירה היא בת 3 חדרים בלבד כמו השרטוט שחתמתי בחוזה. הפתרון כרגע זה ללכת ולהכשיר את החדר זה ברור לי לגמרי. השאלה אם יש פה את מי לתבוע אחרי 14 שנה? ת הקבלן?או החברה לורם שמטעם המדינה פרסמה מכרזים וביצעה אותם באמצעות קבלנים. תודה מראש. דרך אגב הבניין בן שבע קומות בהיתר בעיריה מלבד הקומה האחרונה השביית שהיא בעלת 4 חדרים כל הקומת מ-1 עד קומה 6 הם ל-3 חדרים למרות שבפועל כל הקומות מרביעית ועד שביעית הם 4 חדרים כנראה שעכשיו כל דיירי הבניי יבינו את הבעיה וגם דיירי הביניינים הסמוכים שנבנו באותה צורה ועל ידי אותו קבלן.

    • מצגי שווא/הטעיה של קבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 20/12/2009 20:44

      כדי להשיבך יש לקבל פרטים מדוייקים ומלאים יותר באשר לשלב המו"מ עובר לכריתת החוזה ולעיין בחוזה כדי לבחון האם היתה הטעיה או לא. גם אם היתה הטעיה, יש לעבור משוכה נוספת והיא- האם אין התיישנות על הטענה והאם יש סיבה מוצדקת מדוע רק כעת גיליתם את דבר ההטעיה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד