שימשו בייפו כח בלתי חוזר.

  • ביטול ייפוי כוח בלתי חוזר
    יוסי | 18/12/2009 10:18

    שלום אנחנו עשינו הסכם נדל"ן . לעו"ד שהיה משותף ניתן ייפוי כוח בלתי חוזר על שמי לביצוע כל מיני פעולות רישום, מכירה ועוד ועוד על הנכס. הרישום הסתיים ואני לא מעוניין שאותו עו"ד יחזיק ייפוי כוח כה גורף אצלו ביד ( כי תאורטית , ברצותו הוא יכול לעשות בו שימוש בעתיד וכו וכו). ביקשתי ממנו את כל העותקים והוא נתן לי אבל אני באמת לא יכול לזכור על כמה עותקים חתמתי ואולי תאורטית נשאר אצלו עוד עותק וכו. מתוך ההבנה שהעו"ד באופן עקרוני נתן לי את כל העותקים, אך אני רוצה להבטיח משפטית שלא מסתובב איזה עותק במשרדו או אצלו. מה עליי לעשות ? האם ניתן לבקש ממנו איזה תצהיר בנידון או לחילופין מסמך המבטל כל ייפוי כוח בלתי חוזר שנתתי לו בעבר בנוגע לנכס X . אשמח לעצתכם. אני מאמין שיש בוודאי דרך לעשות זאת , מתוך הבנה שכל הצדדים מסכימים לכך.

    • שימשו בייפו כח בלתי חוזר.
      |עו"ד גיא פרבמן | 18/12/2009 15:28

      ראשית אני מניח שייפוי הכוח היה לביצוע אותה עסקה ספציפית ולכן גם אם יש בידיו של עו"ד ייפוי כח בלתי חוזר הוא לא יכול לעשות בו שימוש לעסקאות אחרות. שנית במצב שאתה עדיין חושש אתה יכול לרשום הערת אזהרה על הדירה להימנעות מביצוע עסקה ללא חתימתך המפורשת. על הנכס יהיה רשום הערת אזהרה לטובתך ואף אחד לא יוכל לעשות פעולה גם אם יש לו ייפוי כח בלתי חוזר אלה עם תחתום באופן אישי על העסקה

      • שאלת המשך בהתאם לתשובה
        יוסי | 18/12/2009 16:42

        תודה על התשובה אך: 1. בייפוי הכוח לא מוזכר שהוא מוגבל לעסקה זו אלא שאני ___ נותן לעו"ד ____ לפעול בשמי .... בכל הקשור לנכס ____ . כך שתאורטית הוא יכול לפעול לכאורה בשמי ולמכור את הנכס למישהו אחר בלי ידיעתי. לא כך? 2. אם אני בעל הנכס הרשום ( לאחר הקניה) . האם אני יכול לרשום הערת אזהרה על נכס הרשום על שמי? . האם צריכה הבקשה להערת אזהרה זו להיות מנוסחת באופן מפורט קרי: שלא ניתן לעשות כל עסקה הקשורה בנכס ללא הסכמתי ? . 3. אין דרך פשוטה יותר כגון מכתב בו העו"ד מצהיר כי מבחינתו ייפוי הכוח מבוטל ? תודה רבה מראש

        • יפוי כח בלתי חוזר
          |עו"ד גיא פרבמן | 19/12/2009 18:09

          ראשית אתה יכות לרשום הערת אזהרה. שנית לגישתך הרי גם עם עו"ד יחתום על תצהיר הוא יוכל לעשות שימוש עם ייפוי הכוח במידה ונותר בידיו העתק. שוב המלצתי לסנדל את העניין עם רישום הערת אזהרה להימנע מעסקה

    • ביטול ייפוי כח בלתי חוזר
      |עו"ד גיא פרבמן | 18/12/2009 15:30

      ראשית ייפוי הכוח הבלתי חוזר הינו ייפוי כח ספציפי לעסקה ספציפית וגם אם נותר בידיו של עו"ד העתק הוא לא יכול לעשות בייפוי כח שימוש אלא לעסקה הספציפית. שנית אם אתה עדיין חושש המלצתי לרשום הערת אזהרה על הנכס להימנע מביצוע עסקה אלא אם אתה חותם באופן אישי על הבקשה למחיקת הערת האזהרה. במצב דברים כאמור לא יהיה ניתן לפעול בנכס ללא מחיקת הערת האזהרה שרק אתה תוכל למחוק.