הצמדת רכוש משותף

  • זיקת הנאה מכח שנים
    רוני | 15/12/2009 10:38

    שלום רציתי לשאול בקשר לדירה מסויימת שהגינה של הבניין צמוד אליה והיא מגודרת ובשימוש כ-30 שנה (שימוש פרטי) לפי מה שאני יודע יש חוק שנקרא "זיקת הנאה מכח שנים" שזה אומר משהו כמו 30 שנה של שימוש בשביל או שטח של דירה אחרת . השאלה היא במצב כזה האם זיקת ההנאה רשומה באיזה מקום? הכוונה אם יבוא דייר אחר חדש באותו בניין וירצה לעשות שימוש מכוון בגינה מצרות עיין האם יש איזה מסמך או בנסח הטאבו שרשומה זיקת ההנאה ולבעל הזיקה יש זכות מסויימת?

    • הצמדת רכוש משותף
      עו"ד זהר ארד | 16/12/2009 10:45

      אתה מתאר מצב שהצמדת לדירתך חלק מהרכוש המשותף (הגינה). נדמה, כי מעמדך המשפטי ביחס לשטח הינו מעמד של בר רשות מכללא. במילים פשוטות, הרשות שלך להשתמש בשטח הגינה נובעת מכך שאף אחד מהדיירים לא ביקש ממך לחדול מלהשתמש בשטח. זיקת הנאה נועדה למקרים אחרים ולא למקרים של הצמדת רכוש משותף. לגבי האפשרויות העומדות בפניך על מנת להסדיר את המצב, יהיה עליך לפנות ליעוץ אצל עו"ד.