דייר מוגן - בית אבות

  • פינוי דירה בדמי מפתח עקב אישפוז
    עודד לברון | 13/12/2009 16:09

    אימי המתגוררת בדירה בדמי מפתח לקתה בשבץ מוחי בגינו עלי לאשפזה בבית אבות סיעודי.האם עליה לפנות את דירתה ולהחזירה לבעלים ? אם כן תוך כמה זמן ? האם מגיע לה החזר כספי כל שהו שיסייע במימון השהות (היקרה מאד) בבית האבות הסיעודי ? בתודה - עודד לברון

    • דייר מוגן - בית אבות
      יעל פנקס עו"ד | 13/12/2009 22:10

      נסה למצוא מי שירכוש את הזכויות המוגנות תהתיך לא מהיר שיש לעשות על פי חוק הגנת הדייר או תנסה לנהל מו"מ עם הבעלים. בעלים נוטים במקרים כאלו לא פעם לשבת בשקט ולהמתין לקבלת חזקה מבלי להדרש או להתבקש לשלם עבור השבת החזקה לידיהם. הקפד בכל מקרה לשלם את כל התשלומים עבור דמי שכירות והוצאות עד שתחליט או תסכם מה לעשות שאחרת אמך עלולה להיחשב כמי שנטשה את הדירה.

      • דמ"פ פינוי עקב אישפוז המשך לעו"ד יעל פנקס
        עודד לברון | 14/12/2009 19:40

        תודה על תשובתך ! א. במידה ואיני מוכר את הזכויות ומשלם את כל חובות אימי על פי דין האם ניתן להמשיך להחזיק בדירה כל עוד הינה בחיים ? ב. במידה ואני מוכר את הזכויות האם בעל הבית חייב להסכים ? אלו קשיים הוא עלול להערים על התהליך והאם כדאי לשכור עו"ד לטיפול בנושא ?

        • דיור מוגן - נטישה
          יעל פנקס עו"ד | 14/12/2009 21:08

          לתהליך המשפטי מומלץ להסתייע בשירותי עורך דין, יש לוח זמנים צפוף ותהליך שחיבים לעבור אותו "על פי הספר/החוק" בשלב מסויים אמך עלולה להחשב כמי שנטשה. לא ממהרים להכריז על כך בנסיבות כאילו, באשר הטענה תמיד היא "היא עשויה לחזור הביתה." אבל כאמור כאשר המצב נמשך הרבה זמן ומועלית ע"י הבעלים טענת "נטישה" בתי הדין לשכירות לעיתים מקבלים את הטענה. איש איש ומקרהו.