תשלום הוצאות הערבות הבנקאית לפי חוק המכר

  • תשלום עבור ערבות בנקאית לפני חוק מכר
    אשל | 13/12/2009 12:08

    שלום, בעלי ואני חתמנו על חוזה (דירה חדשה) בפברואר 2008. אנו נמצאים עכשיו בשלב של התשלום האחרון וקבלת המפתחות. כעת, מלבד התשלומים שידענו עליהם מראש, הקבלן מחייב אותנו לשלם גם על ההוצאות הכרוכות בהבטחת כספי הקונה, שהן כאמור על פי חוק מכר - הדירות 1974, על חשבון המוכר - הקבלן. בחוזה שלנו, שנחתם בחודש פברואר 2008 סוכם כי על פי חוק מכר הדירות הקונה ישלם עבור ההוצאות והעמלות הכרוכות בהבטחת כספי הקונה. בעוד שבחוק, כתוב אחר. אנילא עו"ד, אבל מצאתי כי חוק זה נחשב לחוק קוגנטי ואם קיימת התנייה חוזית, תגבר הוראת החוק ותבוטל ההתנייה החוזית. לכן, מי למעשה צריך לשלם על פי החוק והחוזה את ההוצאות - אנו, הקונים או הקבלן, המוכר? נשמח לעזרתכם המקצועית, אשל

    • תשלום הוצאות הערבות הבנקאית לפי חוק המכר
      |עו"ד עזרא שרון | 13/12/2009 12:28

      נושא הבטוחות לפי חוק המכר הוא קוגנטי. ואולם- על פי החוק- נושא מימון הערבות יכול להיות מגולגל על הקונה. אם הייתם ערים לנקודה זו בשלב המו"מ, יכול להיות שהייתם יכולים לשנותה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • בהמשך לתגובתך
        דני | 13/12/2009 12:46

        עו"ד שרון שלום, בתשובתך הנך מציין כי על אף שהחוק קוגנטי נושא מימון הערבות לפי החוק יכול להיות מגולגל על הקונה למרות שבחוק מופיע אחרת. איך זה מסתדר? לפי איזה חוק יכול מימון הערבות להיות מגולגל על הקונה? כי בחוק המכר דירות - 1974 אין איזכור לכך. האם רק חלק מסעיפי החוק הינם קוגנטיים? תודה מראש. דני

        • מציין = מציינת  לת
          דני | 13/12/2009 13:09

          • מימון ערבות בנקאית לפי חוק המכר-המשך תשובה
            |עו"ד עזרא שרון | 13/12/2009 13:33

            ראה סעיף 3א (ב) לחוק המכר (הבטחת כספי רוכש דירות), משנת 1974.

            • המשך שאלה
              דני | 13/12/2009 13:43

              תודה על תשובתך, אם אני מבין נכון רק בהתקיים הוראות סעיף 3א (ב) לחוק, כלומר היה והמוכר (הקבלן) על פי חוזה המכר בינינו שילם הוצאות עמלת ערבות בנקאית עבורי בבנק והבנק הנפיק קבלה על שמי, רק אז ההוצאות יכולות מגולגלות עלי (הרוכש). אז במקרה כזה אני צריך לבדוק מול הקבלן שהנ"ל אכן התקיים. אודה לתגובתך דני תודה .