הפרדת דירה על הגג

  • הפרדת יחידת דיור מדירה
    ניב | 27/11/2009 15:38

    הייתי בעריה כדי להפריד טבו של יחידת דיור שנמצאת על הגג, כרגע יחידת הדיור נכללת בטאבו של דירה בבניין, נאמר לי בעריה שלא ניתן להפריד את הטבו של היחידה בשום מצב אלה ניתן רק לספח אותה לאחת הדירות בבניין, האם אפשר בדרך כול שהיא של חוזה או הסכם להיות הבעלים של היחידה כך שבעל הדירה לאחר מכאן לא יוכל למכור את היחידה ללא אישור בעל היחידה?

    • הפרדת דירה על הגג
      יעל פנקס עו"ד | 27/11/2009 21:22

      הפיתרון עשוי להיות בדרך של תיקון צו הבית המשותף. {אצל המפקח/ת על בתים משותפים - לשכת רישום המקרקעין]

      • הפרדת דירה על הגג
        ניב | 02/12/2009 14:47

        האם אני צריך לקבל הסכמה של כול בעלי הדירות בבניין? במידה וכן האם מספיקה הסכמה בע"פ או שיש נוסח מסויים עליו הם צריכים לחתום? בברכה

        • דירה על הגג
          יעל פנקס עו"ד | 02/12/2009 19:52

          הכנס לאתר של משרד המשפטים לשכת רישום המקרקרעין חפש "תיקון בית משותף" תמצא שם הסברוטפסים

          • הפרדת דירה על הגג
            ניב | 03/12/2009 02:11

            ראיתי שבמידה ולא כל הדיירים חתמו ישלח להם התראה מהמפקח והם יכולים להתנגד תוך 15 ימים, כמו כן למפקח יש אפרות לשקול את התנגדותם, ברצוני לדעת אם במצב זה כאשר למעשה הדירה בבעלותי וגם היחידה על הגג בבעלותי (רק הטבו משותף לשניהם) יש אפשרות בגלל התנגדות הדיירים שלא יאפשרו לי להפריד את הטבו של הדירות בברכה