מענה על שאלתה של בלה

  • כמה עולה לעשות הסכם למכירת דירה?
    בלה | 26/11/2009 16:11

    אני לקראת מכירת דירה והייתי רוצה לדעת מהו הסכום המקובל שעו"ד נוהגים לקחת בעבור הסכם מכר דירה? תודה.

    • מענה על שאלתה של בלה
      מישהו שמבין | 26/11/2009 17:19

      דירת יד שניה - טאבו, רגילה אשר לא כרוכה בביצוע פעולות מיוחדות - חצי אחוז מהמחיר של הנכס. דירת יד שניה - טאבו אך מעורבים חברה משכנת, מנהל וכרוכים בביצוע העסקה השגת אישורים מיוחדים כגון מכתבי החרגה או אישורי זכויות - עד אחוז, אחוז וחצי. דירת יד ראשונה מקבלן - בין אחוז לאחוז וחצי. בפועל צריך להבין שלא תמיד כדאי ללכת למי שמציע את ההצעה הכי נמוכה היות והשכר טרחה נקבע בהתאם לרמת השירות וכמות הידע שצבר המציע - ודי לחכימא ברמיזא.

      • תודה ושאלה נוספת
        בלה | 26/11/2009 19:02

        אני מעבירה את חלקי בדירה לאחי לאחר שקיבלנו את הדירה בירושה. הבנתי שאני צריכה לעשות הסכם מכר לכל דבר. האם גם במקרה זה נקבע הסכום שיש לשלם לעו"ד לפי שווי הדירה?

        • שכ"ט
          |עו"ד גיא פרבמן | 27/11/2009 03:08

          נושא שכ"ט הינו תלוי מאוד בהיקף העבודה נושא האחוזים נגזר בדר"כ משווי העסקה

        • העברת זכויות בדירה
          יעל פנקס עו"ד | 27/11/2009 21:37

          במקרה שאת מתארת אין בהכרח צורך לעשות עסקת מכר . ממליצה שתפני ליעוץ אצל עוה"ד שמתמחה במקרקרעין ובדיני ירושה.

          • אשמח לקבל הכוונה בעניין העברת חלקי בדירה לאחי
            בלה | 29/11/2009 12:37

            כפי שרשמתי קודם, אני רוצה להעביר את החלק שלי בדירה שקיבלנו בירושה לאח שלי תמורת תשלום כמובן. אשמח לשמוע כיצד עושים זאת. אני הבנתי שאני צריכה חוזה מכר, האם די בהסכם פשוט ביני לבין אחי? איזה סוג של הסכם נדרש ובמה זה כרוך?

            • העברה בין אחרים
              |עו"ד עזרא שרון | 29/11/2009 14:33

              מדובר בעסקת מכר לכל דבר ועניין. יש לפנות לעו"ד אשר ילווה אותכם בעסקה. יש להכין חוזה, לדווח לרשויות המס וכד.