מס רכישה למי שבבעלותו יותר מדירה אחת

  • מס רכישה דירה תמורת דירה וחצי ?
    itsik | 24/11/2009 11:05

    שלום, אנו רכשנו דירה וברשותינו דירה ועוד חצי דירה שירשנו. ידוע לי שאדם המוכר דירה כדי לקנות דירה חדשה אינו אמור לשלם מס רכישה מוגדל בלבד והוא נישאר עם נכס אחד. מה קורה אם אנו מוכרים דירה וחצי בכדי לקנות דירה אחת???? על פניו גם אנו נשארים עם נכס אחד מדוע אם כן עלינו לשלם את המס המוגדל? אין תקנה העוסקת במקרה שכזה?

    • מס רכישה למי שבבעלותו יותר מדירה אחת
      עו"ד זהר ארד | 24/11/2009 18:03

      איני מכירה תקנה מקלה שכזאת. תכלית החוק היא לאפשר לאנשים שיש בבעלותם דירה אחת בלבד להחליף דירה מבלי שיחשבו שיש להם יותר מדירה אחת אם ירכשו דירה בטרם ימכרו את דירתם הישנה.

      • לא ניתן לבקש השגה בנושא?
        itsik | 25/11/2009 12:54

        מוזר הוא שהחוק כן נותן את הדין במכירת שתי דירות לצורך קניה של דירה אחת בנושא מס שבח ואילו במס רכישה אין התיחסות לנושא. האם לא ניתן להגיש השגה לרשויות המס בנושא?

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 25/11/2009 14:14

          על פי הוראת החוק, מאחר ויש לך מעל 25% בדירה הנוספת לא תחשב כבעל דירה יחידה. לעניין מס שבח יש הוראת חוק ספציפית. אולי כדאי שתשקול למכור את מחצית הדירה לפני הרכישה.

          • ע"פ מה נקבעת דירה יחידה?
            itsik | 25/11/2009 15:37

            לצערי הדירה החדשה כבר נרכשה. העניין הוא שבזמן רכישת הדירה היה רשום בטבו רק דירה ורבע לאחר הרכישה הועברה על שמנו בטבו רבע נוסף מהדירה. האם ע"פ מועד הרישום בטבו נקבע אם בבעלותינו דירה נוספת ואם כן אם בזמן רכישת הדירה מקבלן היה רשום כי יש לנו דירה ורבע האם זה מאפשר לנו לדרוש תשלום מס על דירה יחידה? תודה מראש איציק