זכויות על הגג

  • בניית חדר
    פיני גבאי | 19/11/2009 15:46

    בנינו לפני כשנתיים חדר כתוספת לדירתנו (קיבלנו את כל האישורים המתאימים). הדיירת לשעבר שהייתה גרה קומה מתחתנו דורשת תשלום עבור השימוש שלנו בגג התוספת של הדירה שלה לבניית החדר. לטענתה, היא חתמה עם המשפחה שרכשה את דירתה על מסמך המעיד כי הזכויות על גג התוספת יישארו בידיה (קיים מסמך כזה). מסמך זה אינו חלק מחוזה רכישת הדירה, אלא צורף לאחר מכן כנספח לחוזה הרכישה. לא הדיירת לשעבר ולא המשפחה שרכשה את דירתה יידעו אותנו על קיומו של מסמך זה. אציין כי הדיירת לשעבר אינה מופיעה בנסח הטאבו כבעלת הדירה, אלא המשפחה שרכשה את הדירה (הדירה בנסח הטאבו כוללת את שטח התוספת). הדיירת לשעבר הגישה תביעה נגדנו לקבלת תשלום עבור השימוש שלנו בגג התוספת לבניית החדר. האם העילה לתביעתה מוצדקת? האם זה לא אבסורדי שהיא משאירה לעצמה את הזכויות רק על גג התוספת לאחר שמכרה את דירתה?

    • זכויות על הגג
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/11/2009 17:34

      במידה והיא כן בעלת זכויות על הגג רשאית הדיירת רק למכור את הדירה ללא זכויות הגג.

      • לא כל כך הבנתי
        פיני גבאי | 21/11/2009 18:13

        דרישתה לתשלום מוצדקת או לא? בנסח הטאבו היא לא מופיעה בכלל. האם הבעלות על דירה בנסח לא כוללת גם את הגג? איך אפשר להוכיח שהיא השאירה לעצמה את הזכויות על הגג? אציין שוב כי אותו נספח בינה ובין המשפחה שרכשה את דירתה (המעיד כי היא משאירה לעצמה את הזכויות על הגג) נחתם לאחר מעמד הרכישה ולא בנוכחות עו"ד. האם יש תוקף חוקי לנספח זה? אם כן, האם זה לא חובתה וחובת והמשפחה שרכשה את דירתה ליידע אותנו על קיומו של נספח זה?