תלוי מה הסיבה לפטור

  • האם למי שיש פטור ממס הכנסה לנכה יש גם הנחה בארנונה  לת
    רחל | 14/11/2009 20:53

    • תלוי מה הסיבה לפטור  לת
      |עו"ד עזרא שרון | 15/11/2009 08:57

      • שלום עו"ד עזרה שרון ותודה
        רחל | 15/11/2009 11:14

        1. בעלי מקבל קצבה לנכות מת.עבודה לצמיתות בשעור 40% 2. לבעלי בעיות נוספות ובוועדה של מס הכנסה בשיטוף ב.לאומי עבר ועדה שבה נקבע שעור נכות 92% לצמיתות שהם 100% וקיבל פתור ממס הכנסה כמדומני עד 400,000 ש"ח 3. בעלי לא מקבל קיצבה עבור נכות כללית אלה קיצבה מת.עבודה 4. לבעלי פנסיה של עובד מדינה מ"קמ"ג" 5. בעלי ב-1/1 יהיה בן 65 האם זה מזכה. 6. אני ב-4/1 היה בת 62 האם זה מזכה תודה על תשובתך רחל

        • פטור מארנונה
          |עו"ד עזרא שרון | 15/11/2009 13:03

          פני לעירייה עם הנתונים+אסמכתאות ובדקי האם את עומדת בקריטריונים לקבלת פטור/הנחה מארנונה

          • עוד שאלה בבקשה עו"ד שרון
            רחל | 15/11/2009 14:24

            שלוםעו"ד שרון זה סעיף שלקחתי מהודעת עירית גבעתיים לגבי ארנונה לשנת 2009 6.5 . הנחהלנכים 6.5.2 . נכה אשר דרגת נכותו הרפואית המוכחת על פי כל דין היא בשיעור 90% ומעלה או מי שטרם קבל קצבת הזיקנה נקבעה לו נכות כאמור – זכאי להנחה בשיעור 40% מארנונה למגורים. ההנחה תינתן עם הצגת אישור דרגת נכות מהרשות המוסמכת להנחת דעתה של העיריה עד 100 מ"ר ראשונים. האם ידוע לך אם סעיף זה מתאים לנכות שנקבע על ידי הבטוח הלאומי לצורכי מס הנכות היא לצמיתות 92% לפי הגיל בעלי אמור לקבל ק.זקנה רק בעוד שנתיים אך כמובן יבחר בקצבה של ת.עבודה כי היא גבוהה יותר וקיימת אפשרות בחירה תודה רחל

            • המשך תשובה
              |עו"ד עזרא שרון | 15/11/2009 19:07

              איננו יכולים במסגרת הפורום לתת ייעוץ פרטני עד כדי כך. אנא פני לעירייה ובררי זכאותך.

              • לעו"ד שרון בכל מקרה תודה  לת
                רחל | 15/11/2009 22:24