הפעלת גן ילדים

  • בית משותף, ועד בית, הפעלת גן בבית מותף
    אלינה | 14/11/2009 11:13

    שלום וברכה , אני מתגורר בבניין מגורים בעל 4 קומות כמו כן אני ועד בית בבניין. להלן מס שאלות כללן: 1. בקומה שאני מתגורר, באותו קיר שכנה שלי המתגוורת לידי פתחה גן ילדים , הילדים עושים רעש יש טיילת בלתי מפסקת בבניין, ההורים מתליקים חשמל , הבניין נידרש לעבור נקיון רב יותר , ההורים גורמים לנזקים סבירים בבניין עם העגלות אשר מתנגשות בקירות הבניין אנחנו בבניין 16 דיירים מתוכם 10 דיירים אינם מוכנים שיופעל גן ילדים בבניין לאיזה גוף אני אמור לפנות על מנת להפסיק את ההתנהלות של הגן אשר אינה לשביעות רצונם של 10 מתוך 16 דיירים 2. מי שאינו משלם ועד בית ,לען אני אמור לפנות ?לאיזה גוף באיזה אזור האם בכתב תביעה או במכתב רגיל אשר מפרט את המאורעות ואת פרטי הדייר אשר אינו משלם. 3. האם אותה דיירית שמפעילה את הגן צריכה לקבל את אישור הדיירים, והאם צריכה לשלם יותר הוצאות אחזקת בניין דמי ועד בגלל שכל יום הילדים והוריהם מגיעים לביתה ומלכלכים את הבניין מדליקים חשמל וכו'? אשמח לקבל את תגובתכם בפרוט רב תודה

    • הפעלת גן ילדים
      |עו"ד עזרא שרון | 15/11/2009 08:49

      ראשית, יש לבדוק בעירייה האם הגננת קיבלה את האישורים מהעירייה, והאם הפעלת גן איננה מנוגדת לתב"ע. גם אם אי בעיה מבחינת העירייה- ניתן לדרוש את הפסקת הפעילות בעילה של מטרד. תביעות בעניין סכסוכי שכנים (כולל אי תשלום ועד בית) ניתן להגיש למפקחת על בתים משותפים- תלוי במהות העילה. תוכל לעיין במאמר שפרסמתי באתר זה, בעניין זה. בברכה, שרון עזרא, עו"ד