יש לדרוש שינוי הסעיף בחוזה

  • היטל השבחה
    לימור | 09/11/2009 14:44

    בחוזה עם קבלן נאמר כי היטל השבחה בגין תב"ע שקיבלה/ תקבל תוקף לאחר הוצאת היתר הבנייה לבניין בשל הגדלת זכויות הבנייה מעבר לזכויות הבנייה שהיו קיימות על פי התב"ע שהיתה בתוקף בעת מתן ההיתר - יחול על הקונה. האם זה מקובל? מדוע הקונה צריך לשלם היטל השבחה אם הקבלן הוא שיוזם /מבקש את הגדלת זכויות הבנייה?

    • יש לדרוש שינוי הסעיף בחוזה  לת
      |עו"ד עזרא שרון | 09/11/2009 17:47

      • הבהרה
        לימור | 09/11/2009 18:00

        תודה, אבקש הבהרה קצרה כלומר על הקבלן לשאת בהיטל ההשבחה? ממתי היטל ההשחה חל על הקונה בעת רכישת דירה מקבלן?

        • היטל השבחה
          |עו"ד עזרא שרון | 09/11/2009 18:38

          היטל השבחה שחל בגין בניית הדירה מוטל על הקבלן. מרגע שהקונה הוא הבעלים-הוא חייב בכל התשלומים כבעלים, כולל אם תצוץ חבות נוספת בעתיד בגין היטל השבחה

          • תודה רבה
            לימור | 09/11/2009 18:51

            חן חן על התשובות הברורות והמהירות.