ערבות בנקאית בגין רכישה מקבלן

  • 1% לערבות בנקאית+ טופס 4 בלי מטבח
    לאה | 09/11/2009 11:51

    שלום רב קנינו בית אצל קבלן. בחוזה רשום, שעלינו לשלם 1% מערך הדירה בעבור ערבות בנקאית, שתבטיח את כל התשלומים, שאנו משלמים בחשבון הפרוייקט. לפי החוזה, עלינו לשלם סכום גדול עם קבלת המפתח . עוה"ד (שהוא מטעמו של הקבלן, ו"כאילו" מייצג גם אותנו) טוען, שעלינו לשלם את האחוז הזה גם על כספים, שאנו משלמים עם קבלת המפתח. אנו טוענים, שהמפתח הוא הערבות הכי גדולה. בנוסף, מתיי צריך לשלם את הכסף הזה? קיבלנו מעוה"ד דרישה לשלם, ולא רשום שם עד מתיי צריך לשלם. פקידתו טוענת, שאנו יכולים לשלם, מתיי שרוצים. עכשיו או בסוף. שאלותנו הן: 1) לשם מה אנו צריכים לשלם גם על הכספים שמשולמים בסוף? 2):אם אנחנו משלמים את הכסף בעבור הערבות לא כעת, כפי שעוה"ד עונה דרך הפקידה, האם זה צובר ריבית ו/או הצמדה? 3) מתיי אנו אמורים לקבל את הערבות הבנקאית, ובאיזו צורה? נושא נוסף. הנגר של הבית הוא חמיו (האבא של אשתו) של הקבלן. הקבלן לוחץ עליי, שאזמין מטבח אצל חמיו, וטוען שאני מעכבת אותו מלקבל טופס 4. 4) האם אפשר לקבל טופס 4 בלי הימצאותם של ארונות מטבח וכיור? בברכה ובתודה לאה

    • ערבות בנקאית בגין רכישה מקבלן
      |עו"ד עזרא שרון | 09/11/2009 17:51

      עוה"ד של הקבלן איננו מייצג אותכם, וודאי ויש סעיף בחוזה המבהיר זאת מפורשות. אני מקווה שהיה לכם יצוג משפטי בעסקה, ואם כן- עוה"ד וודאי יכול להשיבה לכם על שאלותיכם.ערבות בנקאית צריכה להינתן מיד לאחר כל תשלום. הסעיף הדורש תשלום 1% מערך הדירה עבור ערבות בנקאית נראה לי בעייתי. יש לעיין בהוראות הסכם המכר כדי לבדוק את חוקיותו. לדעתי ניתן לקבל טופס 4 גם ללא ארונות מטבח-אם כי לא ברור לי מה זה רלבנטי מבחינתכם. אני מניחה כי אתם צריכים לקבל המסירה אחרי טופס 4+ארונות מטבח. בברכה, שרון עזרא, עו"ד