בהתייחס לשאלתך...

  • מס שבח - מס מכירה והיטל השבחה
    גדי | 06/11/2009 13:48

    שלום רב קניתי דירה לפני 3.5 שנים. זו דירתי הראשונה והיחידה. ברצוני למכור אותה כעת והשאלה שנשאלת היא האם עלי לשלם מס שבח, מס מכירה או היטל השבחה . אני מציין שתי עובדות שאינני יודע אם יש להם השפעה - 1. קניתי את הדירה במחיר של 700 אלף ש"ח ואני מוכר אותה במחיר של 1.2 מליון ש"ח. 2. אבי עזר לי ברכישת הדירה בסכום של 550 אלף ש"ח. אודה לכך על תשובתך בהקדם. שבת שלום גדי

    • בהתייחס לשאלתך...
      ערן | 06/11/2009 23:28

      בהתחשב בנתונים שהצגת הינך יכול להינות מפטור ממס שבח. חשוב מאד לעשות תכנון מס ולוודא מה תוכניותך לעתיד לעניין רכישה ומכירה של דירותיך הבאות. מס מכירה אינו חל עליך. היטל השבחה - יש לבדוק ברשות המקומית האם קיים היטל השבחה על הנכס ואם כן מה הסכום לתשלום והאם הינך משתמש בזכויות שמהוות את ההשבחה על הנכס. כדאי לצאת לדרך רק לאחר ידיעה של הפרטים שלעיל ובהתאם להם לנסח את חוזה המכר. שיהיה בהצלחה.

      • תודה ערן
        גדי | 07/11/2009 01:47

        אנא ממך הבהר מה אתה מתכוון "חשוב מאד לעשות תכנון מס ולוודא מה תוכניותך לעתיד לעניין רכישה " הכוונה שלי בגדול היא להמתין להתמתנות מחירי הדירות אגב הסיבה שמכרתי היא סיבה כלכלית כלומר בקושי יכולתי לעמוד במשנתא ואני רוצה לסלק אותה תודה מראש גדי

        • תכנון מס
          ערן | 07/11/2009 07:51

          טרם המכירה חשוב לבחון מספר דברים:1. האם קיים שבח על הדירה.2. אם כן, אילו פטורים מבין הפטורים הקיימים אתה זכאי להם.3. למיטב הבנתי אתה מתכוון לרכוש דירה אחת נוספת ואם כך הדבר, ומבלי להיכנס לפרטים הספציפיים ככל הנראה שאם קיים שבח על הדירה, עליך לבקש פטור לפי סעיף 49ב(1) הניתן אחת ל-4 שנים.

    • מס שבח
      |עו"ד גיא פרבמן | 07/11/2009 11:58

      לאור העובדה שאביך נתן לך מתנה ביותר מ -50% משווי הנכס נשאלת השאלה האם אתה התגוררת בנכס? במידה שכן וחלפו למעלה משלוש שנים אתה יכול למכור את הדירה בפטור ממס שבח סעיף 49ב(1). בכול הנוגע להיטל השבחה יש לבדוק בעירייה האם נעשו תוכניות עיר המחייבות בתשלום מס שבח (העניין אינו קשור לשווי המכירה). בכול מקרה המלצתי להסתייע בעו"ד שיבדוק את החומר בטרם תמכור את הדירה מבחינת היבטי המס

      • פטור ממס שבח
        גדי | 07/11/2009 16:39

        לבי שאלתך הדירה נרכשה במרץ 2006 גרתי בה כחצי שנה ואח"כ השכרתי אותה עד היום אבל ממה שהבנתי מהתגובות שלך ושל חברים אחרים בפורום האם נכון לומר? שדירה יחידה שיש לי ושלא מכרתי מעולם כל דירה לפניה ועברו למעלה משלוש שנים מאז שרכשתי אותה האם עובדות אלו בלבד לא מקנות לי פטור ע"פ סעיף כלשהוא? תודה מראש גדי

        • תוספת שאל תי מס שבח
          גדי | 07/11/2009 16:51

          קראתי גם שם הורה נתן למעלה מ50% מהדירה במתנה הרי כלל הדירה נחשבת כמתנה ואז תקופת הצינון היא 3 שנים האם זה נכון? ואם כן האם אני פטור ממס שבח

          • דירה שהתקבלה במתנה
            |עו"ד עזרא שרון | 08/11/2009 20:06

            אם מעל 50% מהדירה התקבלה במתנה, אזי זו דירה שהתקבלה במתנה, וחלים עליה תקופות צינון. אורך התקופה משתנה בהתאם לכל מיני פרמטרים- שאין בשאלתך התיחסות לגביהם, ובכל מקרה לא נוכל במסגרת הפורום לתת לך חו"ד משפטית. מומלץ לפנות לייעוץ משפטי