סכסוך שכנים

  • סכסוך שכנים
    שמואל | 05/11/2009 17:56

    שלום רב. השכן מתחתינו בנה חדר, ואנו מעליו הוספנו מרפסת.שילמנו לו חצי מעלות יציקה ,כיום ישנה בעיית רטיבות לשכן.,כתוצאה מכך שכנארה האיטום לא נעשה כמו שצריך. השכן דורש מאיתנו להשתתף איתו בחצי מעלות התיקון, שהעלות מגיעה כמעט לסכום הבניה עצמה. באם לא נשתתף איתו הוא הודיע לנו שבכוונתו לתבוע אותנו.הוא אומר שיש חוק שעלינו להשתתף איתו בעלות התיקון. שאלתי:א. האם אכן יש חוק כזה? ב. מהם חובותי כלפיו? אם אני חייבת להשתתף בעלות תיקון מלא או רק המינימום הדרוש? אשמח לתגובה מהירה ... תודה מראש

    • סכסוך שכנים
      |עו"ד גיא פרבמן | 07/11/2009 11:54

      האם ביצעתם תיקון רישום של הבנייה בטאבו ? האם יש ביניכם הסכם על האחריות ? האם מי שבנה נתן לכם ערבות בדק ? ישנם מספר שאלות שרק לאחר תשובתיהן יהיה ניתן להשיב לשאלתך

      • תשובות לשאלותיך.(דחוף)
        שמואל | 07/11/2009 21:45

        תודה על התגובה להלן התשובות: א.הבנייה עדיין לא נרשמה בטאבו מאחר והשכן לא מוכן להביא לנו את המסמכים של הבניה(היתרים וכו'.) ב.לא נערך ביננו הסכם בכתב אך כרגע יש לי הקלטות(מהתקופה הנוכחית) בהן הוא מודה שלי לא היה עסק עם הקבלן אלא איתו. שאני שילמתי לו חצי מהעלות .שסיכמנו אז שאין לו מה לבוא אלי בטענות אם יש פגם בבניה. . ג.הקבלן פשט את הרגל תוך כדי ביצוע העבודה ולכן כמובן לא נתן שום ערבות-לכן אגב הוא בא אלי בטענות מאחר ואין לו איך להשיג את הקבלן. מה מצבי המשפטי? תודה מראש!