שכן שמסרב לצבוע

  • שכן מסרב לצבוע חלק מחזית הבית-האם גורם לירידת ערך?
    לידיה | 01/11/2009 09:32

    אני גרה בבית פרטי בניה חופשית של קוטג' דו. השכן המתגורר בדו שלי גורם להמון בעיות, בין היתר, חלק מחזית ביתו וחלק נוסף בעורף הבית - הפונים לבית שלי, בחר רק לטייח ולא לצבוע באופן שמאוד מפריע לעין ולאסתטיקה של חזית הקוטג' כולו. כעת אני רוצה למכור את הבית האם יש חוק שיכול לאלץ אותו לצבוע, או שאני יכולה לצבוע בעצמי? מה לעשות? תודה

    • שכן שמסרב לצבוע
      |עו"ד עזרא שרון | 01/11/2009 10:04

      אני מניחה כי הבתים שלכם רשומים/אמורים להיות רשומים כבית משותף. משכך, החלטה בדבר צביעה צריכה להיות מוסכמת על כל הצדדים. בהעדר הסכמה- לא ניתן לכפות על השכן. אולי אם תציע לו כי תממן חלק/כל הצביעה-הוא יתרצה... בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • השכן שמסרב לצבוע
        לידיה | 01/11/2009 20:28

        בהמשך לתגובתך. המדובר בקוטג' דו, כאשר חלק מחזית הבית שלו ממש פולשת לחזית שלי , באופן שהעדר צבע מעל הטיח ממש פוגע באסטתיקה של חזית הבית שלי, והדבר ממש צורם לאנשים שמגיעים לביתי, ובוודאי יהיה מפריע לקונים פוטנציאלים. אין שום דבר מבחינה משפטית שמגבה אותי בנושא זה? תודה

        • המשך תשובה
          |עו"ד עזרא שרון | 02/11/2009 09:43

          לא מה הכוונה שחזית הבית שלו פולשת לחזית שלך. האם יש פלישה/הסגת גבול לשטחך??

          • המשך השכן שמסרב לצבוע
            לידיה | 02/11/2009 17:03

            לא הסגת גבול, זו קוטג' דו, שלכל בעל קרקע היתה אפשרות לבנות באופן חופשי, לא בניה אחידה. והקיר שגובל בקיר שלי יוצא קצת החוצה לכיוון המרפסת שלי (מצד ימין). רק אותו קטע שגובל במרפסת שלי - מסרב לצבוע נוכח היחסים העכורים בינינו והקיר נותר רק עם טיח, זהנראה ממש רע, אך לא מדובר בהסגת גבול. האם הוא לא מחויב לצבוע את כל החזית בהתאם לתוכנית ההיתר, או משהו בדומה לזה? תודה

            • המשך תשובה
              |עו"ד עזרא שרון | 02/11/2009 21:47

              אם התב"ע איננה מחייבת חזית אחידה, אינני רואה בסיס חוקי לחייב אותו