מס' פתרונות

  • העברת בעלות על דירה
    אבא | 29/10/2009 21:20

    אני מעוניין לדעת כיצד ניתן לפתור את הבעיה הבאה: אבא שלי גר יחד עם אמא שלי בדירה בת 3.5 חדרים בבניין. הדירה בה הורי גרים רשומה על שמי. שווי הדירה בה הורי גרים הנו כ 1,300,000 ש"ח. אני גר עם משפחתי בקוטג' בן 7 חדרים. הדירה בה אני גר עם משפחתי רשומה על שמו של אבא שלי. שווי הדירה בה אני גר עם משפחתי הנו 2,500,000 ש"ח. שתי הדירות שייכות, למעשה, לי. אני מעוניין למנוע סכסוכים, העתידים להתעורר במידה וחס וחלילה אבא שלי ילך לעולמו והקוטג' בו אני גר אמור יהיה להתחלק ביני ובין האחיות שלי, זאת על אף שהדירה שייכת לי (אני רכשתי אותה בכספי הפרטי והיא רשומה על שמו של אבי מסיבות של חיסכון). האם ישנה דרך להפוך את שם הדירה בה אני גר על שמי מבלי שאני אצטרך "לקנות" את הדירה מאבא שלי ולשלם מס רכישה יקר? מקווה שהסברתי את עצמי כהוגן. במידה וחסרים לכם פרטים על מנת לעזור בייעוץ אנא תאמרו ואני אשלים את החסר. תודה מראש,

    • מס' פתרונות
      יעל | 29/10/2009 22:20

      1. אפשר לבקש מהוריך כי ירשמו בצוואה כי כל הדירה הם מורישים לך בלבד ואז תמנע ממיסים. 2. שאביך יעביר לך דירה במתנה, אך תצטרך לשלם מס רכישה. 3. אני מציעה לפתור את הבעיה כל עוד אביך כאן, אחרת זה סתם גורר למריבות. 4. למה שלא תתייעץ עם עו"ד? בהצלחה

      • ייעוץ
        אבא | 30/10/2009 13:53

        חשבתי שמי שמשיב כאן בפורום הנו עורך דין

        • אתה בטח לא מצפה
          ינובסקי | 31/10/2009 16:30

          לקבל יעוץ מקצועי מקיף וכולל דרך אתר אינטרנט ???????? היעוץ אותו אתה מקבל כאן,הוא יעוץ ראשוני. פנה נא לעו"ד.

    • העברת בעלות
      |עו"ד גיא פרבמן | 30/10/2009 17:14

      הדרך המשפטית הטובה ביותר הינה להעביר במתנה מאביך אליך את הדירה. במצב דבריםם כאמור אין מס שבח יש תשלום מס רכישה של 1/3 ממס הרכישה המקורי. דרך שנייה שאני אישית מעדיף פחות הינה רישום צוואה שבה יצוין, כי הדירה הינה הדירה שלך הבעיה הינה שבעתיד יכולים האחים שלך להגיש התנגדויות ואתה ומצע עצמך בהליכים משפטיים מיותרים.