בניית גגון

  • גגון בין דירתי לזו שמתחתיה
    אורנה | 28/10/2009 12:42

    לעו"ד שלום רב, בעלי הדירה שמתחת לדירתי, החליטו לבנות גגון מלוחות עץ בין דירתם לדירתי. הגגון הותקן לפני כשנה ורבע. לא ביקשו את הסכמתי ומובן שלא עירבו אותי בנוגע למה שהם מתכננים לעשות ע"ג לוחות העץ (הרי לוחות עץ החשופים לפגעי מזג האויר, יירקבו בסופו של דבר). את דירתם הם משכירים לבחור שהוא שיפוצניק. בתיאום איתי הוא עלה לגגון (אפשר לעלות לגגון רק מדירתי) ולדאבוני הניח יריעות פלסטיק מלוכלכות ומלאות חורים. ברור שלא מדובר במוצר חדש אלא במוצר שפורק מאחד הגגות....כשראיתי במה מדובר ביקשתי שיפסיק להתקין אך הוא התעלם והמשיך.מעבר לכך, התעצבן והתחיל לזרוק כלי עבודה על פני הגגון. כעת אני מעוניינת להביא בעלי מקצוע שיתנו חוות דעת לגבי הפיתרונות האפשריים ויבצעו עבודה כמו שצריך. אינני סומכת על השיפוצניק שגר מתחתי ואין לי כל כוונה לאפשר לו לעבוד על הגגון. כאן עלי להבהיר מדוע חשוב לי טיב העבודה שתבוצע : הגגון הזה נמצא במרחק של כמטר וחצי סה"כ מתחת לחלון הזזה ארוך (כ-3 מטר) בסלון דירתי. במילים אחרות : נוצר "מאגר" של ליכלוך קרוב מאד לסלון דירתי. השאלה, מי צריך לממן את העבודה ע"ג הגגון ? האם יש לי זכות לדרוש שבעל מקצוע אחר יטפל בעניין ? האם אני צריכה להשתתף בעלות העבודה ? לתשובתכם אודה. אורנה

    • בניית גגון
      |עו"ד גיא פרבמן | 29/10/2009 18:12

      המלצתי לגשת לעירייה ולהגיד להם שנבנה גגון ללא היתר הם מבחינתם יבדקו את הנושא ויתכן ויחייבו את בעל הדירה להוריד את הגגון