הצבת בריכה במרפסת

  • בריכת ספא על מרפסת דירה
    roni1961 | 27/10/2009 08:50

    שלום רב לאחרונה הצבתי בריכת ספא על מרפסת דירתי הבאתי מהנדס קונסטרוקציה שקבע שאין חריגה מתקן העומס המותר כמו כן הבריכה הוצבה בחלקה החזק של המרפסת(ליד קיר נושא בין 2 דירות) יש לציין שהתוכניות הקונסטרוקציה אינן בנמצא אולם המהנדס בדק את המבנה כמו כן את הדירה שמתחתי וקבע את הנ"ל אין חריגה בעומס המותר !!!! למרות כל זאת שכני מלמטה עושה לי את "המוות" ולא מוכן להכיר בתוצאות בדיקת המהנדס(למרות שהנ"ל מהנדס ותיק ומוכר שנותן הרבה חוות דעת בבתי משפט) שאלתי היא האם יש לשכני מה לעשות בנידון? האם הוא יכול לתבוע אותי ובמידה וכן האם יש לו סיכוי תודה רוני

    • הצבת בריכה במרפסת
      עו"ד זהר ארד | 27/10/2009 11:40

      ראשית, יש לבדוק האם הצבת בריכה טעונה היתר מהרשות העירונית. אם כן, יהיה לך עסק גם העירייה ולא רק עם השכן. לגופו של עניין, השכן אכן יכול להגיש תביעה למפקח בלשכת רישום המקרקעין אבל הוא יצטרך להוכיח (באמצעות חוות דעת) שהדבר אינו בטיחותי ומהווה סכנה (לדוגמא - סכנת קריסה או הצפה). במידה ויצליח להוכיח זאת, הוא יוכל לקבל צו כנגדך לסילוק הבריכה או לביצוע פעולות שיבטיחו את הבטיחות.

      • בריכת ספא על מרפסת
        roni1961 | 27/10/2009 12:39

        שלום ותודה עבור התשובה המהירה... בחיפה אין צורך באישור עיריה עבור הצבת גקוזי על מרפסת כמו כן האם האישור שבידי אינו מספיק כדי לדחות את התביעה על הסף? כאמור כנ"ל יש בידי אישור מהנדס קונסטרוקציות שאין כל חריגת עומס

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 27/10/2009 14:33

          ככל שהשכן יציג חוות דעת שונה, יהיה צורך למנות מומחה ניטרלי מטעם בית המשפט. ככל שתוגש על ידו תביעה סתמית, יתכן ויהיה די בהגשת חוות הדעת במצורף לכתב ההגנה כדי להדוף את התביעה.