החלטת ועד בית

  • הפרת הסכם של דייר נגד החלטת הוועד
    י.ג. | 24/10/2009 22:41

    שלום רב אני יו"ר ועד הבית בבניין עם 48 דירים, באסיפה של כ-16 דירים הוחלט שלא בונים סוכות על הגג מכיוון שזה גורם נזקים ליריעות האיטום ושבירת זכוכיות של גג הפיר. אחד הדיירים החליט לצפצף על החלטות ועד הבית בטענה שהחלטה של 16 דירים לא מספיקה ושנגד הטענה של נזקים הוא יבנה את הסוכה על PVC. מה היכולת שלי לעצור אותו מבחינה משפטית? והאם ניתן לתבוע אותו על פיצוי כלשהוא לבניין בגין הפרת ההסכם? תודהי.ג.

    • החלטת ועד בית
      |עו"ד עזרא שרון | 25/10/2009 10:01

      אם החלטת ועד הבית התקבלה לפי הרוב הנדרש ובקוורום הנכון, והדיירה הפר אותה, ניתן לתבוע אותו על נזקים ו/או לבקש צו להריסה של מה שבנה. התביעה מוגשת למפקחת על רישום מקרקעין, וזה הליך שיפוטי לכל דבר ועניין. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • ומה קורה אם אין שום חבלה או הרס שהדייר עשה?
        י.ג | 25/10/2009 20:25

        האם אפשר לתבוע על עצם ההפרה? יש קנס או משהו כזה? תודה רבה!