שימוש ברכוש משותף

  • שאלה דחופה!!!!
    אוראל | 21/10/2009 21:16

    בס"ד אני גר בבניין אשר מוגדר "בית משותף" כבר 17 שנה לערך. בתוך הבית המשותף יש מחסן אשר הוגדר ע"י הקבלן הבניין מחסן עגלות ואופנים. אני שמתי בתוך המחשב שולחן ושני אורונות ואיכסתי שמה כל מיני כלי עבודה. אשר יש שכן או שניים שזה מפריע להם למרות שכמעט 6 דיירים משתמשים בתוך המחסן הזה לא רק אני מתשמש בו. דייר אחד שממש מפריע לו טוען שהוא רוצה להחליף את וועד הבית ושהוא יתקבל ליו"ר וועד הבית הוא יוצא את כל הציוד שיש לי במחסן כי המחסן מוגר כאופניים ועגלות. שאלותי הם כך: א.האם הוא רשאי לעשות כך? ב.איזה מין הליכים הוא אמור לעשות לפני שהוא מפנה לי את הציוד מהמחסן? ג.אם אני ישים את השולחן על 4 גלגלים ואת שני האורונות על 4 גלגלים זה יחשב לעגלה והוא לא יהיה מורשה להוציא לי את ההציוד שלי מהמחסן.האם אני צודק? אשמח אם אני יקבל תשובה עד מחר בצהריים כי בערב יש ישיבת וועד אני צריך להציג את הטענות ביידי שהם העצות שלכם. בכבוד רב, אוראל לוי

    • שימוש ברכוש משותף
      עו"ד זהר ארד | 22/10/2009 10:25

      ראשית, יש לבדוק האם קיימת הוראה בתקנון המוסכם של הבית המשותף לגבי אפשרויות השימוש בחדר העגלות. כעקרון, יש להקפיד לעשות שימוש בחדר על פי היעוד שלו, וודאי שלא יאה להפוך את החדר המשותף למחסן פרטי של דייר זה או אחר. שימוש ברכוש המשותף מותר לכל הדיירים ובלבד ששימוש זה אינו פוגע בשימוש דומה על ידי יתר הדיירים. על כן, נראה שבהחלט יוכל ועד הבית לקבל החלטה לפנות את ציודך מהמחסן. ככל שתתנגד, יוכל הועד להגיש תביעה כנגדך למפקח בלשכת רישום המקרקעין ולבקש צו לפינוי הציוד. הרעיון עם הגלגלים אמנם יצירתי אך לא נראה רציני.

      • שאלה דחופה-המשך
        אוראל | 22/10/2009 18:46

        בס"ד המחסן הוא משמש כ6 דיירים כל דייר אשר ירצה להשתמש בו ינתן לו הוא לא שלי פרטי. בבניין שאני גר אין תקנון של בית המשותף. דבר זה קיים כבר 17 שנה ככל היותר כל העניין הוא ניצול של מעמד כוח כי הולכים להחליף וועד בית ואשר היה לי ויכוח אם הוועד בית העתידי אז הוא רוצה לנצל את העניין שהוא הולך להיות יו"ר וועד ונצל את הכוח הזה בשביל לפגוע בי אישית. רציתי עוד לציין שאין שמה עגלות אולי רק עגלה אחת וושלושה זוגות אופניים כל השאר יש שמה לולים של תינוקות מדפים מלאים ציוד רכב צעצוע על מצבר והציוד שלי. רציתי לדעת אם אפשר למנוע בכל זאת את כל הפרשה הזו