בנית מרפסת בבית משותף

  • שאלה בקשר לבנית מרפסת בבניין משותף מעל מרפסת קיימת
    אורן | 21/10/2009 19:56

    שלום רציתי לדעת בבניין משתוף 3 קומות קיימת מרפסת פתוחה בקומות מעל אין מרפסות . נניח והשכן מעל רוצה לבנות לאחר מספר שנים מרפסת מעל אותה מרפסת קיימת והשכן מלמטה מתנגד מסיבות מסויימות וכמובן לא מוכן לחתום . שאלתי היא במצב כזה אותו דייר שרוצה לבנות צריך הסכמה של 75% מהדיירים כדי לבנות למרות התנגדותו של השכן מלמטה? או התנגדותו לבד תוכל למנוע את הבנייה? עוד שאלה קטנה מרפסת שנבנתה באישורים וחלק קטן ממנה כ-20 % היה קיים ללא אישור לפני ההרחבה כלומר הגודל עכשיו 25 מ"ר כ-10 מטר היה בנוי עם חריגה מהדייר הקודם . מה במצב כזה יכולה לעשות העירייה והאם הם מחמירים במצב כזה? (אני יודע שיש המון חריגות בנייה גדולות על גגות וכדומה והעירייה לא ממש עושה משהו) נ"ב שאותו לקוח מוכר את אותה דירה ומיידע את הקונה שיש חלק לא חוקי מהמרפסת יהיה לכך סעיף בהסכם המחייב אצל עו"ד? כמו למשל שאם יהיה קנס זה ייפול על המוכר? מודה לכם מראש על התשובה

    • בנית מרפסת בבית משותף
      עו"ד זהר ארד | 22/10/2009 10:09

      אורן שלום, מעבר להסכמת הדיירים, בניית מרפסת טעונה היתר בניה. על כן, השכן יוכל להגיש התנגדות, והתנגדותו תישמע בפני הועדה לתכנון ובניה. ישנן עבירות בניה שמוגדרות על ידי העיריה כזניחות והן לא נאכפות על ידן. לא מזמן אף פורסמה (למיטב זכרוני בזמן ת"א או במוסף אחר של ת"א) רשימה ארוכה של עבירות תכנון שאינן נאכפות על ידי עיריית ת"א (ממש מדיניות מוצהרת של העלמת עין). אין באמור כדי לחוות דעה לגבי החריגה המתוארת על ידך. יש לבחון כל מקרה לגופו וזאת כמובן לא נוכל לעשות במסגרת הפורום. לגבי ניסוח הסכם המכירה, עליך להתייעץ עם עורך הדין שייצג אותך במכירה. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • מודה לך על תגובתך וכל הכבוד לפורום המקצועי
        אורן | 23/10/2009 00:07

        רציתי להודות לכם על התגובות המקצועיות שנותנות מענה ראשוני לשאלות של אנשים תודה ובהצלחה