חריגות בניה

  • חריגת בנייה
    אווה | 20/10/2009 14:24

    שלום בשנת 89 הוצאתי תוכנית בניה ובה גם גדר ביני לבין השכן+מחסן קבלתי תוכנית חתומה עם המפרט הזה וקבלתי היתר כולל הגדר והמחסן. לאחר כשנה גילינו כי נעשתה חריגה בשוגג המחסן חלקו נבנה בחצר השכנה.יידענו אותה והיא נתנה הסכמתה שיישאר כך.לפני זמן קצר נפטרה ובנה רוצה לבנות בחצר, דרש שנפרק את הגדר והמחסן בגלל החריגה. משסרבנו פנה לועדה וזו שלחה הזמנה למשפט שאלתי האם הועדה יכולה לתבוע צו הריסה על הגדר והמחסן? האם השכן יכול לתבוע אותי באופן עצמאי ולבקש צו הריסה? האם חוק ההתישנות לא חל פה (עברו כמעט 20שנה) בבקשה יעצו לי מה לעשות המשפט בימים הקרובים תודה, אווה

    • חריגות בניה
      עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 16:31

      עם כל הכבוד, זה לא רציני לחפש תשובות בפורום זה או אחר, שעה שבעוד מספר ימים מתקיים דיון בבית המשפט. אני ממליץ לך בחום לפנות בדחיפות לעו"ד, שילמד את החומר וייצג אותך בהליכים המשפטיים. בינתיים, תוכלי לפנות לבית המשפט בבקשה ולנסות לדחות את המשפט במספר שבועות בכדי לאפשר לך לשכור עו"ד.

    • חריגת בניה
      אווה | 21/10/2009 08:16

      שלום עוד זוהר בלי קשר למשפט -במדוייק התאריך הוא 15.11.09 האם תוכל לענות לשאלותי מבחינה חוקית? היתי אצל עו"ד אבל הוא אומר שאין חוק התישנות אז אם בית המשפט יכול לפסוק להריסה אז מה בעצם אני צריכה עו"ד?? תוכל לנסות ולענות לשלושת שאלותי. (שאלתי בטלפון עו"ד מאזור המרכז וטוען שכן יש חוק התישנות אז הם מבלבלים אותי לגמרי. מה אין תשובה חג משמעית בחוק? תודה שאתה מקדיש לי מזמנך תודה

      • המשך תשובה
        עו"ד זהר ארד | 21/10/2009 11:58

        משאלתך עולה, כי עליך להתמודד בשתי חזיתות. האחת מול הרשות העירונית והשניה מול השכן. לגבי כתב האישום - עבירת השימוש היא עבירה מתחדשת מידי יום ביומו ועל כן אין התיישנות על השימוש שנעשה במבנה מבחינת חוק התכנון והבניה. ככל שלמשל היה ניתן צו הריסה לפני עשרים שנה, יתכן וניתן היה לטעון כי העונש התיישן (להבדיל מהעבירה). לגבי תביעת השכן - בנסיבות מסוימות יתכן שטענת התיישנות עשויה לעמוד כנגד תביעת השכן, ככל שיתבע. לסיכום,הוראות החוק הן חד משמעיות אך ישום הוראות החוק תלוי בנסיבות הספציפיות של המקרה, בטענות העובדתיות והטענות המשפטיות שיועלו על ידי הצדדים בהליכים המשפטיים. אין טעם להרים ידיים מראש לפני בחינה מקצועית של מכלול הנתונים על ידי עו"ד. האמור לעיל נכתב בכלליות רבה ואינו מהווה יעוץ משפטי עליו ניתן להסתמך. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד