שביתה איטלקית

  • sb
    שאלה בנושא ועד הבית | 20/10/2009 12:14

    לפני כשנתיים לערך אסף ועד הבית הקודם סכום ניכר עבור שיפוצים. במהלך 2008 בגדול תוקן הגג , הביוב , צינור הראשי של מי השתיה ועוד. לקראת סוף 2008 הודיע הועד שאינו ממשיך בתפקידו עקב מכירת הדירות והעתקות מקום המגורים (מקריות של שני החברים בועד) כשבקשנו לקבל את כל החומר + דף פירוט הוצאות והכנסות שוטף קיבלנו לאחר המון זמן ובדרך לא נעימה רק קלסר עם הצעות מחיר וחתימת בעלי המקצוע שהוזמנו (לא רשמו-שוטף ) בקיצור לקחתי את הועד עם עוד שכנה היות ואין מי שיטפל בכך. הבניין ברובו דירות בשכירות . היום לאחר מעל שנה מבקשים בעלי 2 דירות בבניין את דוח ההוצאות וההכנסות על מה שילמו כמו כן ביקשו שנתבע את הועד הקודם על אי סדרים בקופה. (נשאלת השאלה איפה היו במשך כל התקופה) הבעיה : אנו פעם בשנה אוספים מבעלי הדירות בין 150 ל- 200 ש"ח אקסטרה ע"מ לשפר את הבניין ולתחזק אותו כראוי כרגע הם מסרבים לשלם בגלל סיפור ועד קודם השאלה:האם הם יכולים לחייב אותי להגיש תביעה לתבוע את הועד הקודם ומה אנו עושים עם החובם כי הם טוענים ששלמו מספיק עד כה.

    • שביתה איטלקית
      עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 14:02

      קודם כל יש להבהיר להם כי אינם יכולים על דעת עצמם להפסיק לשלם ועד והם עצמם חשופים לתביעה. יש להסביר כי תביעה משפטית (כנגד הועד הקודם) כרוכה בעליות לא מבוטלות ויש לקבל החלטה מסודרת האם זהו רצונם של כלל הדיירים. מומלץ לזמן אסיפת דיירים ולדון בנ"ל.

      • קודם כל תודה -תגובה
        sb | 20/10/2009 14:21

        תודה שוב אך שאר בעלי הדירות עברו הלאה והבעיה קיימת רק עם בעל בית אחד המחזיק בבניין 2 דירות שממנו אנו ריקושים

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 16:35

          ככל שאתה חברים באגודה לתרבות הדיור ניתן לבקש את עזרתם בטיפול בדייר הבעייתי. תוכלו גם להגיש תביעה כנגד השכן למפקח.

    • תשובה
      עו"ד הכט | 20/10/2009 14:13

      סכסוך בין דיירים מקומו בפני המפקח בלשכת רישום מקרקעין. כל תביעה שתהיה, ככל שתהיה, כנגד הוועד הקודם הינה תביעה במסגרת בית המשפט כאשר הערכאה תיקבע על פי מהות ושווי העניין. בכל מקרה עליך להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני. המידע לעיל איננו מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי