השכנים יכולים להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין. מומלץ להיעזר בעו"ד מטעמכם.

  • בנית מרפסת בבנין משותף ללא היתר בניה
    טניה | 20/10/2009 12:12

    אנו גרים בבני ברק (חשוב להדגיש), יש לנו שכן שבנה מרפסת סוכה ללא אישור מאף גורם בכתב, בחזית הבנין תאור המבנה: המבנה מסיבי בקומה שלישית של הבנין ישנם 2 עמודי ברזל מהקרקע עד הקומה השלישית עם ברזל מסיבי שמחבר בינהם כמו גשר, במרכז ה"גשר" הנ"ל ישנו מוט מסיבי ג"כ מעט פחות (2/3) המחבר את ה"גשר" אל המרפסת התלויה והמחוברת אל הבנין עצמו. המרפסת עצמה עומקה מעט יותר מחצי מטר וע"י הורדת סורג מסיבי מתרחב לכארבע מטרים וזאת קורה בערב חג סוכות, רוחב המרפסת גם כארבע מטר (על פי טענתם של הבונים, השכנים אישרו לו בע"פ טרם הבניה) השכנים כולם באופן גורף לא מוכנים וכנראה גם לא היו מוכנים לבניה מסוג זה וטוענים בתוקף שלא רצו אינם רוצים מטרד מעין זה. (לפני שבנו אמרו לשכנים אתם רוצים שאני יעשה לכם עץ מטפס?.... ולא ידעו מה הוא מתכנן הוא טען בפניהם שהוא מיפה את הבנין.) הם כיום (הבונים) מצידם טוענים שהם לדבריהם "אוכלים את אותה ארוחת בוקר..." ולא מענין אותם מה אומרים השכנים, ושאלו רק את השכנים שתחתם שהם הנפגעים העיקריים במה הם יכולים לפצות. (האם הם יכולים לדרוש פיצוי שווה ערך להפסד ערך הדירה שנגרם כתוצאה מבניה זו?כ- 10,000$+ יש שיאמרו יותר) בפניה לעיריית בני ברק נאמר כך: שהעיריה תפנה להליכים משפטיים שיקחו זמן, ושאין להם מה לעשות חוץ מלתת צו הפסקת עבודה (שלה לא התיחסו העבודה הושלמה), לשאלתנו מה אנו יכולים לעשות נאמר שכלום, לשאלתנו מה יכולים להיות תוצאות המשפט באם וכאשר יהיו, נאמר, שלא נראה להם שיגידו להם להסיר את המבנה הנ"ל, מקסימום ידרשו מהם קנס כספי, לשאלה מי מקבל את כספי הקנס? האנשים הנפגעים או העיריה, נאמר..... העירייה, מה שנראה כניגוד עניינים ולבטח שהעיריה תרצה לקבל את כספי קנס ולא לתת לאדם הנ"ל להוריד את המבנה כי אז זה יעלה לעיריה כסף לעשות זאת. מה יכולים בכל זאת אנו השכנים לעשות ????? נ.ב הם שתלו פרחים בכדי לכסות את העמודים מה שיגרום להסתרת הנוף עוד יותר, ויביא לדבורים מכה שאנו סובלים ממנה ג"כ (צמח הפסיפלורה..) המרפסת הזו הפכה למחסן אגירה של חפצי היתר שלהם, לטענתם כי אף אחד לא חותם להם לבנות מחסן מאחורי הבנין,וזאת על שטח אופציה לבניה של כלל השכנים (הבנין לא על עמודים). לשאלות נוספות שאלו ונען

    • השכנים יכולים להגיש תביעה למפקח על רישום מקרקעין. מומלץ להיעזר בעו"ד מטעמכם.  לת
      עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 13:59