מכירת דירה שעדיין בבניה

  • מכירת דירה???
    אבי | 20/10/2009 07:37

    שלום... רכשתי לפני מספר חודשים דירה מקבלן...... הדירה עדיין בתהליך בניה והצפי לכניסה הוא 12/2010 על הדירה שולם כבר סכום של כ-50 אחוז עלות.... וכן מס רכישה משום שיש לי דירה נוספת כמו כן שולם לעו'ד של החברה הקבלנית 1.5 אחוז וכן 3,000 ש' לעו'ד שבדק את החוזה וייצג אותי מול החברה. עד לכניסה אני אמור לשלם 90 אחוז מערך הדירה ובקבלת הדירה לשלם את 10 אחוז הנותרים. השאלה היא אם אני מעוניין למכור את הדירה בשלב כלשהו לפני קבלתה עדיין בתהליך בניה..... האם זה אפשרי???? איך זה מתבצע.....???? יש לציין כי המחשבה על מכירת הדירה היא אך ורק למימוש רווח ולא משום סיבה אחרת... תודה.

    • מכירת דירה שעדיין בבניה
      עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 13:49

      אבי שלום, כעקרון ניתן למכור את הזכויות בדירה בכפוף להסכמת הקבלן ולעמידה בדרישותיו (בדר"כ מפורטות בהסכם המכר). מדובר בעסקה במקרקעין לכל דבר ועניין שמתבצעת על ידי הסכם מכר, דיוחח לרשויות המס וכיו"ב. עליך לקחת בחשבון שכל עוד לא ניתן טופס 4 (הדירה הושלמה), לא תוכל לקבל פטור ממס שבח, בהנחה ואתה זכאי לפטור (לדוגמא אם לא מכרת דירה ב 4 שנים אחרונות). בנוסף, רשות המס עשויה לראות ברכישה ומכירה מהירה, עסקת אקראי ולחייב אף במס הכנסה. מומלץ בחום להתייעץ עם עו"ד באופן פרטי לפני קבלת החלטות ו/או ביצוע דיספוזיציות בזכויות. בברכה, זהר ארד, עו"ד

    • תשובה
      עו"ד הכט | 20/10/2009 14:06

      כעיקרון, אתה רשאי למכור את זכויותיך בדירה והרוכש הפוטנציאלי ייכנס לנעליך בכל הקשור לזכויותיך וחבויותיך בנכס, אך נדרשת לכך הסכמת הקבלן. בכל מקרה כל מקרה לגופו ועליך להתייעץ עם עו"ד באופן פרטני לגופו של עניין. התשובה לעיל איננה מהווה בשום אופן ייעוץ משפטי