תשובות

  • שאלה בנושא העברת זכויות ופירוק שיתוף
    ירוחמי | 20/10/2009 00:04

    שלום לכם. אמא שלי והאחים שלה בסה"כ ששה ילדים הם היורשים של דירה שהיתה שייכת להוריהם-כלומר לסבא ולסבא שלי ז"ל.אחת האחיות של אמא שלי שהיא גם היורשת נפטרה, ולא נעשה לה צו ירושה. סבא שלי לא השאיר צוואה,והסבתא שלי לעומת זאת כן השאירה צוואה שבה היא מורישה את הדירה ל6 ילדיה.ע"כ אנו צריכים לעשות צו ירושה לסבא וקיום צוואה לסבתא.השאלות 1]האם צריך לעשות קודם צו ירושה לסבא שהוא ניפטר קודם או שניתן לעשות זאת זאת במקביל כלומר צו ירושה וקיום צוואה? 2]במידה ואמא שלי ביחד עם האחים שלה כלומר היורשים ירצו למכור את הדירה הם צריכים הסכמה של כל היורשים ואחת היורשות נפטרההאם צריכים לעשות גם לה צו ירושה או להסתפק בהסכמת ילדיה? ואם הם מתנגדים?האם ניתן לעשות פירוק שיתוף?3]כמה זמן לוקח לעשות צו ירושה?וכמה זה עולה?והאם ניתן לעשות זאת ללא עורך דין? תודה יהודה

    • תשובות
      עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 13:43

      שלום רב, אפשר לטפל בקבלת צווי הירושה במקביל. צריך צו ירושה גם לגבי היורשת בנפטרה. אם יש התנגדות לצו הירושה הסכסוך יועבר לבית המשפט לענייני משפחת. ניתן לבקש פירוק שיתוף. הטיפול בקבלת צו ירושה עשויה לקחת מספר חודשים (יש לפרסם בעיתון וכדומה). ניתן לטפל בצו ירושה ללא עורך דין, אך לאור מורכבות העניין כפי שפורט בשאלה, אני ממליץ לרכב את הטיפול אצל עו"ד אחד. בהצלחה, זהר ארד, עו"ד

      • תודה על תגובתך..
        ירוחמי | 20/10/2009 15:46

        אם כפי שאמרת, שצריך לעשות לניפטרת צו ירושה,האם צריך לעשות לה צו ירושה בכל מקרה גם אם יעשה פירוק שיתוף?מקווה שהסברתי את עצמי. תודה יהודה

        • כן. צו הירושה דרוש, בין היתר, לצורך רישום הזכויות בטאבו.  לת
          עו"ד זהר ארד | 20/10/2009 16:47