פרצלציה

  • האם פרצלציה יכולה "ליצור" בעלים חדשים ?
    רן | 19/10/2009 00:39

    רכשתי וקיבלתי מחברה דירה בבנייה רוויה שבהמשך נבנה צמוד לה בניין נוסף והם בעלי קיר משותף. בעת הרכישה, בעלי הקרקע בחלקה שעליה הבניין בו רכשתי נתנו, יחד עם החברה, הסכמה לרישום משכנתא (הערות האזהרה לטובת החברה, לטובתי ולטובת הבנק רשומות). הוחל בפרצלציה מטעם הרשות שע"פ הנסח החדש נראה שעתידה בהמשך ליצור בית משותף אחד גדול ע"ג גוש / חלקה חדשים שכבר רשומים (כל ההערות הועתקו). משום מה נראים בנסח בעלים נוספים על המקוריים. בתהליך מחזור משכנתא נדרש רישום נוסף לטובת הבנק ולכך נדרשת שוב הסכמת בעלים (הסכמת החברה ניתנה). האם "נוצרו" לי פתאום בעלים נוספים (ו/או חברה נוספת שבנתה את המבנה השני) לצורך האישור, או שעדיין צריך להביאו רק מהמקוריים שחלקם נרכש והרישום יהיה על חלקם בלבד ?

    • פרצלציה
      |עו"ד עזרא שרון | 19/10/2009 12:18

      יתכן כי בעת ביצוע איחוד וחלוקה מחדש, נורצה חלקה חדשה, עם בעלים נוספים. באשר לשאלה האם הבנק רוצה אישור נוסף- עליך לפנות אליו ולשאול אותו בברכה, שרון עזרא, עו"ד