מס על מגרש שהתקבל בירושה

  • מס על מגרש שהתקבל בירושה
    ציפי | 10/10/2009 18:32

    קיבלנו מגרש בירושה ואנחנו שלושה יורשים. הקרקע מיועדת לבנייה. אין צוואה והשאלה היא איך כדאי לחלק בינינו את הקרקע כדי לחסוך מהמיסים כי הבנתי שעצם זה שיהיה לכל אחד דירות זה נחשב "עסק" ועלינו לשלם מס ( זה אולי מס הכנסה??? ) עוד בטרם נמכור בכלל את הדירות. פרט לזה אילו עוד מיסים עלינו לשלם ואיזה אפשר לחסוך בגלל שזה ירושה. תודה רבה

    • מס על מגרש שהתקבל בירושה
      |עו"ד עזרא שרון | 11/10/2009 09:45

      אין מס על ירושה. לא ברור מדוע אתה חושב שתוגדר כ"עוסק". לשם כך יש לקבל פרטים מה בכוונתכם לעשות עם המגרש, ובאיזה אופן- בנייה עצמית?קבלן מפתח?.עסקת קומבינציה? כמה ניתן לבנות? מתי בכונתכם למכור הדירות? וכד מבלי לקבל פרטים מלאים לא ניתן לייעץ עניינית. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הבהרה בנושא
        ציפי | 12/10/2009 13:19

        כוונתי היא שהיות ועל הקרקע מתוכנן להקים בניין רב קומות , פועל יוצא הוא שכל אחד מהיורשים יקבל כמות של דירות . למיטב זכרוני אך אינני בטוחה ומכאן פנייתי לפורום בעניין זה: ברגע שאדם מחזיק בידיו כמות של דירות , זה נחשב כאילו מדובר בעסק זאת אומרת שהוא הופך להיחשב כמו קבלן ובתור אחד שכזה עליו לשלם איזשהו מס מסויים ( נראה לי שמדובר במס הכנסה ) עבור זה שאדם מחזיק ברשותו הרבה דירות מבלי שעדיין מכר אותן בכלל. ראשית האם יש מס שכזה? ובנוסף אם ניתן לחלק את הדירות כך שזה לא יראה שיש הרבה דירות בידי מישהו אחד ואז יהיה עליו לשלם פחות מס. אשמח לפרשנות בקשר לסוגייה הזו.