בבקשה תשובה - זה דחוף - תודה רבה !

  • שטח משותף
    אבי | 09/10/2009 15:59

    ישנה חלקה A בעלת שתי חלקות משנה - 1 ו 2 (קומת קרקע וקומה א') חלקן של שתיהן הוא 50% 50% מה הדין, אם קומת קרקע בנתה על שטח משותף (כולל היתרים) אבל - בעלי קומה א' היא אנשים מבוגרים שלא מבינים כלום בנדלן וכמובן כלום בהתרי בניה. האם אפשר לתבוע את קומת הקרקע לפיצויים ? ישנם גם זכויות על הגג - האם אפשר להגיע לדעתכם לפשרה שקומת הקרקע תשאר עם ההרחבה שלה בתמורה להצמדת הגג לקומה א' ? (הגיוני??) אם שמה בכלל אם קומה א' לא נזכרה בזמן הוצאת ההיתרים - השטח המשותף אבוד ?? תודה רבה

    • בבקשה תשובה - זה דחוף - תודה רבה !  לת
      אבי | 11/10/2009 00:59

      • בנייה כל רכוש משותף
        |עו"ד עזרא שרון | 11/10/2009 09:43

        המקרה מחייב פנייה לעו"ד כדי שניתן יהיה לבחון את מכלול העובדות, ובכלל זה: מתי נעשתה הבנייה?האם בהיתר?האם הובעה התנגדות? וכד.רק אז ניתן יהיה להשיבך עניינית. בהתאם לעובדות הנ"ל יש לבחון האם ניתן לבקש הריסת הבנוי/פיצוי. בברכה, שרון עזרא, עו,ד

        • תשובות
          אבי | 11/10/2009 11:11

          עם היתר - ללא התנגדות (לפני כמה שנים) אבל מצב שני, הגרים בקומה השניה הינם זוג מבוגרים שלא מבינים בנדלן ולא בזכויותיהם רק בזמן האחרון הם ראו שבעצם לפי הטאבו שזה רכוש משותף סביר להניח שקומת הקרקע ידעו שזה רכוש משותף, התוספת בכלל לא נרשמה בטאבו עד כה ! בנוסף - האם ישנה אפשרות של דרישה להחזרת החצר המשותפת ? (לדעתי הלא מקצועית - דרישה לגיטימית - אולי בתנאי של החזר הוצאות הבניה של קומת הקרקע)

          • המשך התשובה
            |עו"ד עזרא שרון | 11/10/2009 13:50

            ציינתי רק חלק מהעובדות שאין לגביהם התיחסות בשאלתך. יש שאלות נוספות שטעונות בירור עובדתי ולכן אין מנוס אלא מפנייה לעו"ד, שיערוך בחינה מקיפה.