ביצוע עסקה באמצעות יפוי כח

  • חתימה על הסכם מכר מקרקעין באמצעות יפוי כוח
    עו"ד סיגל שטרית | 29/09/2009 15:31

    שלום רב, אני מייצגת קונים בעסקת מקרקעין אשר אחד מבני הזוג בעלי הנכס (המוכרים) נכלא למשך מס' שנים. לשם ביצוע העסקה החתים עוה"ד של המוכרים את האסיר על יפוי כוח בלתי חוזר לפי ס' 91 לחוק לשכת עורכי הדין, המאפשר למכור את הנכס לכל צד ג' שהוא (יפוי הכוח לא ניתן לטובת הקונים. יפוי הכוח אינו נוטריוני).שאלתי היא: האם ניתן לבצע את עסקת המכר באמצעות יפוי כוח זה בלבד? האם עוה"ד מיופה הכוח רשאי לחתום על הסכם המכר ו/או על יפוי כוח ספציפי להבטחת זכויות הקונה? האם ישנן בדיקות מסויימות הקשורות לעסקת מקרקעין ולעובדה שאחד מבעלי הנכס הינו אסיר פלילי? תודה ושנה טובה

    • ביצוע עסקה באמצעות יפוי כח
      עו"ד זהר ארד | 29/09/2009 15:42

      סיגל שלום, אני סבור שיש לדרוש יפוי כח בלתי חוזר לטובת הקונים הספציפים הכולל גם את שמך כמיופת כח (שישאר בנאמנות עד להשלמת התמורה ומסירת הדירה). בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • חתימה על עסקה באמצעות יפוי כוח
        עו"ד סיגל שטרית | 29/09/2009 17:06

        תודה, אני גם סבורה כך בעניין הזה, ומה לגבי חתימה על הסכם המכר - גם כאן אני עדיין לא בטוחה שעוה"ד רשאי לחתום על הסכם המכר באמצעות יפוי הכוח הבלתי חוזר הנ"ל. בנוסף, היכן בחוק אני יכולה למצוא תשובה לעניין?

        • המשך תשובה
          עו"ד זהר ארד | 29/09/2009 17:22

          בעסקת מקרקעין אפשר לחתום בשם המוכר באמצעות יפוי כח על כל מסמך, לרבות על הסכם המכר, ולמעט על בקשה לפטור ממס שבח (שחייבת להיחתם אישית ע"י המוכר) ולמעט תצהירי זיהוי לטאבו (אם יש צורך בכך). לא ברור לי איזה הוראה סטטוטורית את מחפשת. בין נותן יפוי הכח ומקבל יפוי הכח קיימים יחסי שליחות. את יכולה לקרוא את חוק השליחות. את מוזמנת לקרוא גם את סעיף 91 לחוק לשכת עורכי הדין.

          • המשך
            עו"ד סיגל שטרית | 29/09/2009 18:07

            תודה רבה, אך עדיין אינני שלמה עם יפוי הכוח שבפניי, וזאת למרות שחזרתי לחוק השליחות ולחוק לשכת עורכי הדין ואף לחוק הנוטריונים, האם אוכל לשוחח איתך טלפונית? תודה רבה מראש.

            • המשך
              עו"ד זהר ארד | 30/09/2009 10:28

              הטלפון שלי נמצא באינדקס עורכי הדין באתר