שכר דירה

  • צו פינוי
    איגור | 28/09/2009 10:08

    שכרתי דירה לפני שלוש שנים. שנה ראשונה חתמנו על חוזה סטנדרתי. עידכנתי בעירייה את הפרטים שלי כ-"מחזיק בנכס". שנה שנייה המשכנו ללא חוזה. בסוף שנה השנייה בא אליי נציג מהוצל"פ, הוא חיפש את בעל הדירה ואמר לי שצפוי צו פינוי תוך 45 יום. יצרתי קשר עם בעל הדירה, הסברתי לו את המצב ואמרתי לו שאני מבטל את הוראת הקבע בבנק. בעל הדירה אמר לי שהדירה לא מעניינת אותו, הוא כבר מזמן בחו"ל ומצידו אין שום קשר של הדירה הזאת אליו. ארזתי, העברתי את הדברים שלי מהדירה ונשארתי בדירה להמתין לנציג מהוצל"פ על-מנת למסור לו מפתחות. הסיבה היחידה שנשארתי היא בגלל שאני רשום כ-"מחזיק בנכס" ואני לא מסוגל לשכור דירה חדשה וגם להמשיך לשלם ארנונה של הדירה הזאת. ה-45 יום נפרשו לאורך שנה ורק בסוף שנה השלישית סוף סוף קיבלתי צו פינוי. בצו היה רשום מס' תיק וכך הצלחתי להשיג את כונס הנכסים של הדירה. יצרתי איתו קשר ואני אמור להפגש איתו ולמסור לו את המפתח. אז נכון לעכשיו: אני בדירה שלום שנים, שנתיים אחרונות ללא חוזה, שנה אחרונה לא משלם שכר דירה. השאלה שלי: מהם הסמכויות של אותו כונס נכסים או בעל הדירה הנוכחי? האם רשאים לדרוש ממני שכר דירה, שיפוצים או כל דבר אחר? האם אני יכול לקבל תביאה כלשהי?

    • שכר דירה
      |עו"ד עזרא שרון | 29/09/2009 09:45

      אם התגוררת בנכס מבלי לשלם- אתה חשוף לתביעת דמי שכירות- או מהבעלים או מהכונס, תלוי בנסיבות העניין.