תשובת ביניים לא מעו"ד

  • "מס מכירה" ו"מס רכוש"
    סימונה | 22/09/2009 22:07

    שלום, באחד מהמדריכים המפורסמים באינטרנט מופיע כי: בעת רכישת דירה בטאבו, יש לצרף את המסמכים הבאים: 1. יש לוודא כי צורף מסמך הפוטר ממס שבח - (ממי מקבלים אותו?) 2. יש לוודא כי צורף מסמך הפוטר ממס מכירה - (ממי מקבלים אותו? וממס רכוש - מה זה מס רכוש וממי מקבלים את המסמך?). אודה לתשובות לשאלות המופיעות בסוגריים.

    • תשובת ביניים לא מעו"ד
      סטודנט | 23/09/2009 00:07

      1.העו"ד שמטפל בעסקה מגיש בקשה לפטור ואם יש עילה לפטור יקבל אישור פטור ממס שבח 2.מס מכירה בוטל ב8/07. 3.חוק מס רכוש לידיעתי גם בוטל. נראה שהנתונים באתר שצפית בו לא מעודכנים. בכל מקרה תמתיני לתשובת העו"ד

      • המשך תשובה
        עו"ד זהר ארד | 23/09/2009 15:44

        את אישורי המיסים יש לקבל ממשרדי מיסוי מקרקעין ברשות המיסים (לאחר דיווח העסקה ובדיקתה). מס מכירה אכן בוטל ואין עוד צורך בצירוף אישור מס מכירה לטאבו. מס רכוש גם בוטל אך ישנם מגרשים ונכסים ישנים שנושאים חוב במס רכוש. כמו כן, לרישום דירות בבניינים שאינם רשומים כבית משותף, נדרש לצרף לטאבו גם אישור מס רכוש.