החלטות דיירים לתיקון הגג

  • גג רעפים בבית משותף
    ליאור | 21/09/2009 09:45

    שלום רב לצוות העו"ד, אני דייר בבית ישן של 45 שנה, גג הבניין עשוי מתיקרת רביץ ורעפים, מידי שנה מתגלת נזילה במקום מסוים אשר מצריכה טיפול. הדייר בקומה העליונה הגיע אלי על מנת לבקש להחליף את כל הגג (אני הועד) שאלתי במה דברים אמורים מבחינה כספית ונאמר לי שזה באזור ה - 45 - 50 אלף ש"ח, אנחנו 6 דיירים בבנין, לאחר שהבנתי כי זו הוצאה כבדה מאוד אמרתי שאני רוצה לבדוק את העניין ולחשוב, אתמול הגיע אלי שוב הדייר ורוצה לקיים אסיפה על מנת להחליף את הגג, הוא צירף שתי חוות דעת שלו מגגנים כי ממליצים להחליף את הגג, מה בכוחי לעשות על מנת להתנגד למהלך, ראוי לציין כי אני לא היחיד שנתנגד לכך וכי לעניות דעתנו ניתן לבצע תיקון נקודתי על מנת לשפר את המצב ולהביאו למצב תקין. אשמח לקבל הארות בנושא.

    • החלטות דיירים לתיקון הגג
      |עו"ד עזרא שרון | 21/09/2009 18:54

      החלטה בדבר שיפוץ הגג צריכה להתקבל על ידי כלל הדיירים, לפי הרוב הקבוע בתקנון הבית המשותף. בהעדר תקנון- הרוב הדרוש לקבלת החלטה בעניין זה קבוע בחוק המקרקקעין. אם מדובר בתיקון הדרוש לצורך תחזוקה שוטפת- על פי החוק נדרש רוב רגיל. בברכה, שרון עזרא, עו"ד