חלוקת רכוש

  • חלוקת רכוש עתידית
    דודו | 20/09/2009 00:43

    חלוקת רכוש עתידית דודו05/09/2009 19:57 שלום אשמח לקבל תשובה לבעיה שהצגתי לחפניכם ולא התייחסתם: הורי שיבדלו לחיים ארוכים וטובים גרים בבית בודד צמוד קרקע.אנחנו שלושה אחים.הורי הם בגיל מתקדם ומתנגדים לרשום צוואה.סומכים עלינו הבנים שנשכיל להתחלק ברכושם בבוא העת. אחד האחים בהסכמת ההורים מתכוון לבנות בית על שטח הצמוד לבית ההורים.הככונה שיהיו שני בתים להורים ולאחד האחים על אותו השטח. אנחנו אחים שמסתדרים יפה אחד עם השני וכולם רוצים שזו לא תהיה בעיה בעתיד. מה צריך לעשות שאף צד לא ייפגע בבוא העת לחלוקת הרכוש? איזה מן הסכם צודק ונכון יש להסכים עליו? האם כדאי לערב עורך דין? תודה

    • חלוקת רכוש
      |עו"ד עזרא שרון | 21/09/2009 09:43

      המצב שאתה מתאר איננו "בריא" לאף צד. אחד האחים משקיע בבניית בית אך אין לו זכויות קנייניות בו. עליכם לפנות לעו"ד כדי שיבחן עבור כולכם מה הדרך הנכונה כדי לשמור על האינטרסים של כולם, וזאת לאחר שיבחן את המצב העובדתי ,רצון הצדדים והמצב המשפטי של המקרקעין. בברכה, שרון עזרא, עו"ד

      • הצעה לפתרון
        דודו | 21/09/2009 10:36

        האם נראה לך פתרון הגיוני וצודק בו מבקשים משמאי להעריך את שווי הנכס נכון להיום(קרקע ובית) ואחי ישלם שליש מערך זה לי ולאחותי(שליש לכל אחד) ואנחנו נוותר על חלקנו בעתיד?