מס רכישה

  • מס רכישה
    דוד | 09/09/2009 13:59

    כמה בירורים לגבי מס רכישה: 1. רוכש רכש דירה נוספת, הצהיר כי זו דירה נוספת ושילם מס רכישה בהתאם נ(3.5% מדרגה ראשונה). כעבור זמן, בעקבות מצב אליו נקלע, ובניגוד לתוכניותיו,מכר את הדירה הראשונה שהייתה בבעלותו (לפני שחלפו 24 חודשים מרכישת הדירה השנייה). האם יוכל לתקן את הצהרתו ולקבל החזר מס רכישה ששילם, מאחר והנסיבות השתנו. 2. שאלה נוספת היא, רוכש רכש דירה שנייה והצהיר כי ימכור את דירתו הראשונה בתוך 24 חודשים, חלפו 24 החודשים והוא לא הצליח למכור את הדירה הראשונה. ברור כי הוא יחוב כעת במס רכישה על הרכישה השנייה לפי המדרגותץ של דירה נוספת. השאלה היא ממתי סכום זה ישא הצמדות וריבית, מאיזה מועד ובאיזה שיעור?

    • מס רכישה
      עו"ד זהר ארד | 10/09/2009 10:05

      התשובה לשאלתך הראשונה היא כן. לגבי שאלתך השניה. הסכום נושא הצמדה וריבית מיום החבות בתשלום על פי ההצהרה. השומה למעשה מוקפאת עד חלוף התקופה.