מס רכישה בקניית דירה

  • שאלה על מס רכישה בקניית דירה
    אורן(מתווך) | 08/09/2009 08:37

    רציתי לדעת הנוגע למס רכישה של קונה כמה הוא אמור לשלם אני יודע שיש 3 מדרגות מס 0.5 או 3.5 או 5 אחוז אני יודע שזה קשור אם לקונה יש עוד דירה ברשותו אבל בכללי מדרגות המס מחושבות לפי סכום הדירה? או שיש עוד פרמטרים מעבר לכך ? ועוד שאלה חשובה אני יודע שלמתווך אסור לנסח או לסייע במסמך משפטי וזה לפי החוק אבל היה לי מקרה לפני כמה ימים שמוכר וקונה באו לחתום על זכרון דברים לפני עו"ד ושאלו אותי שאלות ורצו להתייעץ איתי אז לא ידעתי ממש אם מותר לי למרות שזה זכרון דברים עד עו"ד וגם שאלו על מס רכישה וכולי.... האם מותר לי לענות לשאלות כאלו?

    • מס רכישה בקניית דירה
      עו"ד זהר ארד | 08/09/2009 09:57

      אורן שלום, גובה מס הרכישה מחושב לפי מחיר הדירה בשקלים (אם המחיר נקוב בדולרים ממירים לפי היציג ביום החתימה). מדרגות מס הרכישה הם 0%, 3.5% ו- 5%. 0.5% ישלמו נכים, עולים חדשים, נפגעי פעולות איבה, ומשפחות שכולות (ע"פ הקריטריונים הקבועים בחוק). לגבי רוכשים שזו דירתם הראשונה/יחידה תחול מדרגת המס 0%. מי שיש בבעלותו דירה נוספת לא יהנה ממדרגת המס הנ"ל והחישוב יבוצע לפי 3.5% מהשקל הראשון. להמחשה: אם מחיר הדירה הוא כמיליון ש"ח, מי שזו דירתו היחידה ישלם 0 ש"ח בעוד מי שיש לו דירה נוספת ישלם כ- 35,000 ש"ח. הפער הנ"ל נשמר גם אם מחיר הדירה שני מיליון ש"ח או יותר, קרי רוכש דירה נוספת תמיד ישלם כ- 35,000 ש"ח יותר. לגבי שאלתך השניה - אכן למתווך אסור להיות מעורב בניסוח מסמך משפטי. אתה יכול לענות על שאלות של הלקוחות תוך הדגשה שאינך עו"ד ותשובותיך אינן מהוות יעוץ משפטי שרק עו"ד יכול להעניק. בברכה, זהר ארד, עו"ד

      • תודה על תגובתך המהירה והממצה  לת
        אורן | 09/09/2009 01:10