היטל השבחה

  • שאלה בנושא היטל השבחה ומס שבח
    מתווך דירות אורן | 05/09/2009 13:37

    שלום לכולם . רציתי לשאול שאלה בקשר להיטל השבחה בעיקר. הבאתי לקוח שלי (קונה) לדירה מסויימת לאחר משא ומתן ראשוני שני הצדדים הסכימו ללכת לעו"ד ולחתום על הסכם מחייב המחיר כבר היה סגור תשלומים מסירת הדירה והכל (הסכם בע"פ) הבעייה שהצד של המוכר התקשר לעו"ד שלו כדי לקבוע איתו פגישה אותו עו"ד אמר לו שהוא ישלם מס של היטל השבחה גבוהה מפני שאותו איזור בשכונה קיבל אישורי תב"ע מהעירייה להרחבה של כ-20 מ"ר פחות או יותר . אני אישית יודע שפטורים מהיטל השבחה הם מורכבים וכולי.... אגב הדירה בבעלות המוכר משנת 94 אך היא משכירה אותה . שנית אותה בעלת הדירה לא רצתה להרחיב את הדירה ולא התחילה את התהליך .. שאלה היא האם היא תוכל להיות פטורה מאותו היטל? האם במצב כזה יכולים לנסות להפיל את אותו מס על הקונה? כי זו סוגייה שהקפיאה את המו"מ . מקווה לתשובה עניינית תודה לכולם

    • היטל השבחה
      |עו"ד עזרא שרון | 06/09/2009 14:50

      כדי לבדוק אם יש היטל השבחה או לא, מומלץ לפנות לשמאי מקרקעין

      • תודה על תגובתך אבל ציפיתי לתשובה קצת יותר מורכבת
        אורן | 06/09/2009 21:39

        ברור שיש לפנות לשמאי והמוכר יעשה זאת ויפנה לעירייה בלי קשר. שאלתי באופן כללי אם יש סיכוי לקבל פטור או אפילו חלקי . תודה בכל אופן