ניתוק חשמל של שוכר

  • ניתוק חשמל במושכר
    רון | 21/08/2009 14:10

    האם החוק מאפשר ניתוק חשמל במושכר ע"י המשכיר בה השוכר אינו משלם חשמל ושכר דירה ? מדובר בדירה המחולקת לשתי יחידות דיור כאשר בכל יחידה מותקן שעון משנה הסופר את צריכת החשמל. חישוב החשבון נעשה לפי ספירת מוני המשנה בהתאם לתעריפי חברת החשמל לכל תקופת חיוב. נאמר שבחוזה ישנו סעיף בו רשום, הפרה של כל אחת מהתחיבויות השוכר מקנה למשכיר עילה לביטול החוזה ואף לניתוק המים והחשמל בדירה.

    • ניתוק חשמל של שוכר
      עו"ד עמית דביר | 22/08/2009 10:47

      בהתאם לפסיקה ניתוק חשמל ו/או החלפת צילנדרים ו/או הוצאה בכוח של שוכר הינם מהלכים דראסטיים לא סבירים שאין להפעיל כנגד שוכר המחזיק בחוזה שכירות חוקי, אשר קיבל לידיו את החזקה בדירה כדין. אני ממליץ לפנות לייעוץ לעו"ד מקרקעין. עמית דביר, עו"ד מקרקעין.

      • מדובר בדירה המחולקת לשתי יחידות דיור
        משה לוין | 22/08/2009 12:15

        שלומי, בהמשך לתשובת עו"ד דביר, [הדירה נשוא שאלתך "....מדובר בדירה המחולקת לשתי יחידות דיור כאשר בכל יחידה מותקן שעון משנה הסופר את צריכת החשמל..."] . מאחר ובאם הדירה אכן דירה שחולקה, כמקובל היום במחוזותינו , סבירמחד- שלחלוקתה לא ניתן היתר חוקי של הוועדה המקומית לתכנון ובנייה (הרשות המקומית), היתר המחוייב עפ"י חוק התכנון והבנייה, ומאידך- הרי לא סביר שהעניין יגיע לפתחו של ביהמ"ש, למרות צעדיו של המשכיר....בהיות החלוקה בוצעה ללא היתר חוקי. בתודה, משה לוין, עו"ד (מהנדס)

        • בהקשר לדבריו של עו"ד משה לוין
          רון | 22/08/2009 14:28

          לכל אחת מהיחידות ישנה כניסה נפרדת ,המשותף לשתיהן זה שעון חשמל המתפצל לשתי שעוני משנה הסופרים את צריכת החשמל בכל יחידה,כל שאר החיוביים {ארנונה,ביוב,מים},כלולים בתשלומי השכירות. השאלה הנשאלת היא,מה הקשר בין תביעת פינוי נגד השוכר לבין חוק התכנון והבניה ?

          • דירה מחולקת למס' "יחידות"
            משה לוין | 22/08/2009 23:19

            לשאלתך, רון: הקשר לחוק התכנון והבנייה, הינו בעניין הגדרת "דירה", ויש להבחין בין "דירה" (כפי שבודאי נבנתה במקורה עפ"י היתר הבנייה), לבין השימוש ב"יחידה" בו הנך משתמש, (מס' יחידות שנוצרו מחלוקת דירה). התייחסותי הייתה בעיקר לעניין "חוקיות חוזה השכירות", שכן אם בחוזה הושכרה לך הדירה [במובנה לעיל] במלואה, אזי מתקיים נושא חוזה חוקי לדירה שכורה. לעניות דעתי,חוזה שכירות ל"יחידת מגורים שנוצרה מפיצול דירה", תהיה בעיה להגדירו כחוקי באם מוגדת היחידה בחוזה כ"דירה". לא נראה לי שהמשכיר יעמיד לבחינת בימ"ש חוקיות חוזה שכזה.... ממליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בסוגיה. שבוע טוב, משה לוין, עו"ד (מהנדס)

            • חוקיות חוזה השכירות
              רון | 23/08/2009 00:58

              בהתייחסותך לחוקיות "חוזה השכירות", המושכר מוגדר "כיחידת דיור בת שלושה חדרים" האם הגדרה זו מהווה בעיה לחוקיות חוזה השכירות ?

              • "היחידה"
                משה לוין | 23/08/2009 08:05

                לסיום הדיון רון, באם ה"יחידה" שהושכרה לשימושך, הינה בת שלושה חדרים, כולה לשימושך[!!!], וכוללת את כל הדירה, על פניו נראה תקין. באם "יחידות נוספות" הושכרה לאותה "דירה" אכן ישנה סתירה, וראה הגדרותיי הקודמות. שבוע טוב, משה לוין, עו"ד, (מהנדס)