קניית מגרש

  • רכישת שטח
    גבעון | 21/08/2009 11:05

    בכוונתי לרכוש חלק ממגרש ביחד עם עוד שלושה שותפים, נפגשתי אתמול עם השותפים, (איני מכירה אותם) ועלו מספר שאלות אשמח אם תוכלו לענות לי עליהם: 1. בעל השטח מעוניין למכור את השטח בסכום של 1,060,000 אך הוא מבקש לחתום על חוזה מכר בסכום של מיליון ש"ח בלבד ואת יתר הכסף (60,000 ש"ח) לקבל מבלי להצהיר לרשויות המס. השאלה שלי האם הסדר כזה הוא הסדר חוק? על פניו נראה שלא....והאם יש דרך שבה ניתן לרצות את המוכר ולא לעבור על החוק מבחינת הקונים לפחות? 2. שאלה נוספת היא האם על מגרש של 360 מ"ר אני יכולה לשים מבנה ארעי (קראוון) בנוסף למבנה בנוי שקיים שם? האם צריך היתר עבור מבנה ארעי, שאינו מחובר כמובן לקרקע? 3. שאלה אחרונה - האם יש מניעה להעמיד בשטח מבנה ארעי גדול במקום מבנה בנוי והאם מקבלים על העמדת מבנה ארעי טופס 4?

    • קניית מגרש
      עו"ד עמית דביר | 22/08/2009 10:42

      אשיב לפי סדר שאלותייך: 1. רכישת מגרש בסכום מסויים ודיווח על סכום אחר = דיווח כוזב לרשויות המס, עבירה חמורה ואם הדבר מתגלה גורר קנסות והליכים משפטיים. 2. על פי הפסיקה, קרוואן גם אם הוא על גלגלים, דורש היתר בניה. 3. יש לבדוק עם הועדת לתכנון ובניה המקומית. לעניות דעתי רק אם מדובר במבנה יביל שמגיע אומנם ביחידה אחת, אבל אז הוא מוצב בקרקע עם יסודות/קלונסאות ניתן לקבל טופס 4. בכל מקרה אני לא ממליץ לעשות את העסקה ללא עו"ד מקרקעין. בברכה, עמית דביר, עו"ד מקרקעין.