שאלה בנוגע לפולשת

  • שאלה בעקבות פולשת לדירה
    יהודה | 20/08/2009 19:43

    שלום לכם,הסבא והסבתא הלכו לעולמם והשאירו את הדירה שהיתה ברשותם ליורשים שהם הילדים שלהם ואחת מהם היא אימי,אחת הנכדות כלומר בת דודה שלי ניכנסה לדירה לפני כשנתיים והיא החליטה שהיא גרה שם ולא רוצה להתפנות וכמובן לא לשלם שכר דירה,לאותה פולשת יש דירה על שמה בקרית שמונה מטעם העמידר,כך שהיא לא במצב שאין לה היכן לגור.פנינו לעו"ד שירשום את הדירה על היורשים ורק לאחר מכן לתבוע אותה. וכעת השאלות:מה יקרה במצב שהדירה תוצא למכירה,ובכל זאת הפולשת לא תירצה להתפנות?כיצד מפנים אותה?האם ניתן לתבוע אותה כבר מעכשיו למרות שהדירה עדין לא רשומה על שם היורשים?נכון לעכשיו היא צוברת חובות כמו ארנונה ומים ומיסים של עמידר האם ניתן לתבוע אותהעל החובות הנ"ל?כמה זמו זה צריך לקחת?צריך צו ירושה לסבא ולסבתא ורשןם הדירה על שם היורשים ולהוציא את הדירה למכירה? תודה יהודה

    • שאלה בנוגע לפולשת
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/08/2009 21:15

      ראשית הייתי מגיש תביעה לפינוי הדיירת הסוררת (הפולשת) מהדירה וכן הייתי מגיש כנגדה תביעה כספית על החובות המצטברים שהיא הטילה על הדירה לרבות אי תשלום דמי שכירות ראויים. מבחינת המועדים לרישום הזכויות נשאלת השאלה האם יש צו ירושה במידה שכן ניגשים איתו לטאבו והליך צריך לקחת לא יותר משבועיים. בכול הנוגע לתביעה יכול הדבר לקחת זמן והייתי מגיש תביעה היום למרות שהנכס עדיין לא רשום על שם אימך. בהצלחה

      • מה אימי יכולה כבר לתבוע
        ירוחמי | 20/08/2009 23:15

        למרות שעדין הדירה לא רשומה על שמה?כי עדין לא נעשתה קיום צוואה וצו ירושה?על סמך מה אימי תתבע?זה עדין לא רשום על שמה? תודה יהודה

        • עדיין ניתן לתבוע, כי היא זכאית להירשם כבעלים  לת
          |עו"ד עזרא שרון | 23/08/2009 11:15