רכישת דירה מפינוי בינוי

  • רכישת דירה לפני פינוי בינוי
    יצחק | 20/08/2009 16:44

    שלום רב חבר טוב (אני מקווה שהוא אכן כזה) הציע לי לקנות דירה בבניין שאמור להיות לגביו תוכנית פינוי בינוי. ברור לי שאצטרך עו"ד במידה ואחליט ללכת על עיסקה כזו. אבל יש לי שאלות ראשוניות/בסיסיות: 1. מחיר הרכישה שמוצע לי הוא מחיר השוק. לא משהו מופקע בגלל הפינוי בינוי. 2. נודע לי שיש כבר עתה דייר סרבן. 3. ידוע לי שיש עוד 3 בניינים ברחוב שמיועדים לפינוי בינוי על ידי אותו יזם. אין לי מושג אם שם יש דיירים סרבנים. לאור הנתונים שלעיל, 1. האם דייר אחד, מהבניין בו הדירה שהוצעה לי לרכישה, יכול "לתקוע" את כל המהלך של פינוי בינוי בבניין הספיציפי הזה? 2. יתירה מזו, האם דייר מבניין אחר יכול "לתקוע" את כל המהלך של שאר הבניינים של אותו רחוב? 3. איך עלי לבחון את כדאיות העיסקה (מבחינה כלכלית, כמובן). מתי נחשב לכדאי להיכנס לעיסקה כזו? 4. ושאלה ממש אחרונה, באיזה יחס מקובל לתת בתמורה לפינוי-בינוי. אם הדירה היא 40 מ"ר מה מקובל לתת תמורתה. או אם הדירה 90 מ"ר. וכו'?

    • רכישת דירה מפינוי בינוי
      |עו"ד גיא פרבמן | 20/08/2009 21:10

      תחום פינוי בינוי הינו מורכב ביותר. נשאלת השאלה האם האזור הוכרז כתחום פינוי בינוי ?נושא התנגדויות תמיד יהיה קיים אבל יש דרכים משפטיות להתמודד עם מתנגדים ולהסיר אותן. המלצתי לבחון ולבדוק את העסקה שווי הדירה ומה אתה יודע בכול הנוגע לפרויקט. הערה לסיום - הליך פינוי בינוי יכול לקחת גם 5 שנים צריך להיות מוכן גם לזה.